Ingrid Kristiansen:

Mener gullet preger Ingebrigtsen

Karsten Warholm (25) er på alles lepper etter at han tok OL-gullet på 400 meter hekk tirsdag. Ingrid Kristiansen (65) mener prestasjonen til nordmannen vil påvirke Jakob Ingebrigtsen (20).

EKSTASE: Ingrid Kristiansen var i ekstase etter Karsten Warholms OL-gull i Tokyo. Foto: Lise Åserud / NTB
EKSTASE: Ingrid Kristiansen var i ekstase etter Karsten Warholms OL-gull i Tokyo. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Hun ble verdensmester på 10 000 meter i 1987 og var en av Norges mest folkekjære idrettsutøvere. Den tidligere langdistanseløperen Ingrid Kristiansen var i likhet med hele Idretts-Norge i ekstase etter Karsten Warholms OL-gull i Tokyo tirsdag.

Selv så hun ikke løpet til 25-åringen direkte, men da hun fikk se det i ettertid, ble hun mektig imponert.

Hun mener prestasjonen er av stor betydning for unge norske idrettsutøvere, men trekker også fram påvirkningen det vil ha på Jakob Ingebrigtsen.

KLARER ALT: NRK-profilen i ekstase når Karsten Warholm løper inn til OL-gull og ellevill verdensrekord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Video: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Lyd: NRK. Vis mer

- Ekstra gnist

Natt til tirsdag løp Filip og Jakob Ingebrigtsen kvalifiseringsheat til semifinalene på 1500 meter. Førstnevnte maktet ikke å ta seg videre, men yngstemann Jakob endte på fjerdeplass i sitt heat og tok seg enkelt videre til semifinale.

Semifinalen løpes torsdag ettermiddag.

Kristiansen tror at Warholms gull-løp vil påvirke Ingebrigtsen i positiv forstand utover i de olympiske lekene.

- Jeg tror at dette gullet har tent en ekstra gnist hos unge Ingebrigtsen. Dette kan ha hatt mye å si for han. Jeg tror dette vil gi han en boost, sier hun til Dagbladet og fortsetter:

- Hadde det gått dårlig med Karsten, så hadde nok ikke Ingebrigtsen mistet det, men jeg tror gullet likevel kan gi ham noe ekstra.

I tillegg til Ingebrigtsen, forteller Kristiansen at hun tror løpet til Warholm vil gi unge norske idrettsutøvere motivasjon til å nå drømmene sine.

PÅVIRKNING: Ingrid Kristiansen tror Warholms gull vil påvirke Jakob Ingebrigtsen positivt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅVIRKNING: Ingrid Kristiansen tror Warholms gull vil påvirke Jakob Ingebrigtsen positivt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Den jobben Warholm har gjort for å komme dit han er i dag, mener hun vil kunne være viktig for norsk idretts framtid.

- Dette vil påvirke de unge som går å drømmer om det samme. Når han er så ung som han er og presterer dette, så finnes det nok utøvere der ute som er villig til å gjøre den samme jobben. Jeg tror de blir trigga, sier Kristiansen.

- For en idrettsmann

Da Kristiansen så løpet til Warholm ble hun lettere sjokkert. På telefon med Dagbladet er hun nesten målløs når hun forteller om 25-åringens prestasjon.

- Jeg har ikke ord. Han er en fantastisk idrettsmann. Det er greit å vinne, men med det umenneskelige presset, det er en fantastisk egenskap. Vet nesten ikke hva jeg skal si.

65-åringen mener at presset Warholm har hatt på seg før OL har vært enormt. Da er det enda mer imponerende å oppnå det han gjør, forteller hun.

NORGE: Karsten Warholms OL-gull vil ha stor betydning for norsk idrett, mener Ingrid Kristiansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORGE: Karsten Warholms OL-gull vil ha stor betydning for norsk idrett, mener Ingrid Kristiansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi vet jo at han kan løpe fort, for han hadde jo verdensrekorden fra før. Men å gjøre det igjen står det enda mer respekt av.

Den tidligere verdensmesteren forteller at hun var litt bekymret mot slutten av løpet, men at hun så på Warholm underveis i løpet at dette ville han vinne.

- Det så jo litt skummelt ut mot slutten og da det gjensto 100 meter. Men han hadde bestemt seg. Så når han hoppet over siste hekk så man at han hadde et ekstra gir både fysisk og mentalt. Det var magisk, avslutter Kristiansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer