Mener han må bli FIFA-president: - Jeg ser ingen reelle utfordrere

Valg i februar.

 STILLER TIL VALG:  Musa Bility. Foto: NTB Scanpix
STILLER TIL VALG: Musa Bility. Foto: NTB ScanpixVis mer

Liberias fotballpresident, Musa Bility, ser ikke for seg at han har noen reelle motkandidater i kampen for å bli FIFAs kommende president.

Mandag ble han den åttende og siste kandidaten til å melde seg på i kappløpet for å bli Sepp Blatters erstatter når ny president skal velges 26. februar 2016.

Bility sier i et intervju med BBC at han er den eneste troverdige kandidaten til å lede den verdensomspennende fotballorganisasjonen.

- Jeg ser ingen reelle utfordrere. De sju andre kandidatene har alle spilt en eller annen rolle i det som har skjedd i FIFA. Hvis vi skal reformere organisasjonen, bør ingen av dem ha rett til å lede organisasjonen, sier Musa Bility.

Skyld Bility er klar i talen.

- Det er de som er skyld i situasjonen og problemene som er oppstått. Så det kan ikke være løsningen.

Musa Bility har rett i at flere av de øvrige kandidatene allerede har hatt verv i organisasjonen.

Afrikas fotballforbund (CAF) har ennå ikke gitt sin støtte til Bility. Derimot kan det virke som om de kommer til å gå for den sørafrikanske kandidaten Tokyo Sexwale.

Dersom det er tilfelle er Bility beredt til å trekke seg ut av kappløpet.

Støtte - Jeg har tidligere sagt at hvis det er flere afrikanere med i kampen, og CAF støtter den andre, så vil jeg også gjøre det.

Bility sier at alle de fem nasjonene som støtter hans kandidatur ligger utenfor den vestafrikanske regionen han selv kommer fra.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram