Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener Høgmo bør vrake Nyland

Fotballekspertene er samstemte når det gjelder keeperplassen på det norske landslaget. Nå må Rune Almenning Jarstein få sjansen.

Ørjan Nyland har hatt keeperplassen i sin hule hånd de siste årene og sto de to livsviktige playoffkampene mot Ungarn. Når landslagsåret sparkes i gang i Estland 24. mars er imidlertid kampen om plassen i det norske målet helt åpen.

For mens Nyland kun har stått to kamper i Ingolstadt denne sesongen, har Rune Almenning Jarstein etablert seg som en av de gjerrigste keeperne i Bundesliga, noe Dagbladet skrev onsdag.

- Jeg trodde han måtte finne seg noe nytt i sommer. Han var helt ute i kulden i Hertha Berlin i mange år. Så ble Thomas Kraft skadet. Jarstein tok sjansen sin og har stått resten, selv om Kraft er tilbake, sier Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer tysk fotball for Eurosport, til NTB.

Kun Neuer sluppet inn færre Onsdag holdt Jarstein nullen for tiende gang da Hertha Berlin slo Eintracht Frankfurt 2-0. Kun ett lag har sluppet inn færre mål enn hovedstadslagets 24, nemlig Pep Guardiolas Bayern München hvor tyskeren som er kåret til verdens beste keeper, står i mål, Manuel Neuer.

I en kommentar 10. februar skrev Dagbladets kommentator Morten Pedersen:

- Høgmo har brukt opp tabbekvoten for uttak - derfor må han gjenåpne dørene for Jarstein og Nordtveit.

Sundet sier:

- Vi har jo vært vant til å se litt tull og tøys fra Jarstein, men det har det ikke vært noe av denne sesongen. Han har utviklet seg med ballen i beina og er en viktig del av igangsettingen. Det virker som han er veldig trygg på seg selv.

For Ørjan Nyland er situasjonen i Tyskland helt motsatt. 25-åringen fikk sin andre kamp i serien mot Hamburg forrige helg, men i den påfølgende kampen mot Köln var førstekeeper Ramazan Özcan tilbake mellom stengene.

- Özcan har kanskje vært en av Bundesligas beste keepere denne sesongen, så Nyland har rett og slett vært litt uheldig, sier Sundet, som tror sjansene for førstelagsspill kan være større neste år.

- Da må de ta noen steg og utvikle laget. På lang sikt er nok klubben mer interessert i å ha Nyland som førstekeeper enn 31 år gamle Özcan.

Åpen kamp om landslagsplassen Nyland har startet i mål i samtlige av de siste 15 landskampene Norge har spilt. Privatlandskampen mot De forente arabiske emirater 24. august 2014 var forrige gang Jarstein fikk sjansen. Nå må 31-åringen få gjøre comeback med flagget på brystet, mener ekspertene.

- Det er helt naturlig at det som har vært Nylands plass nå er helt åpen, sier tidligere landslagsmålvakt Erik Thorstvedt til NTB.

- Kanskje er Jarstein favoritt med tanke på posisjonen han har i klubblaget, men landslaget må bruke tiden fram til VM-kvalifiseringen til å teste begge to.

Sundet og Thorstvedt er enige om hvem som bør få sjansen i første prøve i Tallinn.

- Det er ingen tvil om at jeg ville gått for Jarstein nå, sier Bisgaard Sundet. Etter kampen mot Estland tar Norge imot Finland på Ullevaal.  (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram