Mener Huseklepp er tøff som takker ja til bunnlaget

- Jeg vet hvordan det er i Sør-Italia, sier Steinar Nilsen.

I ITALIA: Erik Huseklepp er i dag i Italia, for å sluttføre avtalen med Seri A-jumbo Bari. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
I ITALIA: Erik Huseklepp er i dag i Italia, for å sluttføre avtalen med Seri A-jumbo Bari. Foto: ERLEND AAS/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Få har opplevd flere overgangsrykter enn Erik Huseklepp (26) det siste året. Nå ser han endelig ut til å komme seg ut av Norge.

Ifølge TV 2 og VG har Brann og Bari blitt enige om en overgangssum og Huseklepp skal til en legesjekk i dag, og vil trolig også diskutere personlige betingelser med klubben.

Huseklepp kan kanskje dra nytte av å komme fra Norges mest fotballgale by, nå som han reiser ned til en klubb som ligger nederst i Serie A.

Sju poeng opp Tidligere Brann-trener og Italia-proff Steinar Nilsen er klar på at Huseklepp sammen med laget får det tøft framover.

- Dersom denne overgangen går i orden, er det en tøff utfordring han tar på seg. Bari har vært gjennom en tøff periode nå, men det er ikke dermed sagt det vil gå dårlig for Erik, sier Nilsen til Dagbladet.

Nilsen er ny i ekspertteamet til MAX, som skal sende Tippeligaen på fredager denne sesongen. Han vil ikke karakterisere avgjørelsen til Huseklepp som feil, men understreker at det blir en hard vårsesong.

- Dette trenger overhode ikke være et feil valg, kanskje heller tvertimot. Det vil være en stor inspirasjon for Erik, som har vært veldig sulten på å komme seg ut. Nå får han nye arbeidsoppgaver og et nytt miljø, og de kan bli en fin opptur for Erik personlig, sier Nilsen.

Bari har 14 poeng etter 22 av 38 kamper. Det er sju poeng opp til Lecce på sikker grunn.

Rutinert trener - Jeg kjenner miljøet i Sør-Italia og det kommer til å bli et voldsomt press på dem. Akkurat nå handler det bare om å overleve. De har et godt stykke opp til en sikker plass, sier Nilsen.

Sannsynligheten er derfor stor for at Huseklepp om fem måneder er Serie B-spiller.

- Og det er en tøff og vanskelig liga. Jeg synes likevel det er en flott utfordring Erik tar på seg. Han har nok vært litt utålmodig, etter alle ryktene de siste 14-15 månedene. Det viktigste nå er at han kommer til en klubb og en trener som vil utnytte de egenskapene han har. De må rendyrke den rå spisskompetansen hans. Bari har gjort en del endringer etter fjoråret og trener Giampiero Ventura (63) er rutinert og har vært med på mye.

- Hvis Bari rykker ned, så har vel uansett Huseklepp spilt i et utstillingsvindu som er større en Tippeligaen?

- Ja, offensive spillere som kan gjøre ting på egenhånd vil alltid være i søkelyset i Italia.

Må ha ny spiss Steinar Nilsen var Brann-trener fram til slutten av mai forrige sesong. Han tror bergenseren er godt forberedt på et liv uten Huseklepp.

Ifølge TV 2 får Brann og investorgruppa Hardball 15,4 millioner kroner for landslagsangriperen. Huseklepp har sagt fra seg 1,9 millioner kroner i sign-on-fee for endelig å få oppfylt proffdrømmen.

- De har visst at denne dagen ville komme og jeg synes de har håndtert det på en bra måte. De får en god slump penger i en vanskelig tid og har lagt til rette for en spiller som vil ut.

- Jeg regner med at Brann nå har fokus på å hente inn en ny spiss, når de mister en så sentral spiller, sier Nilsen.

Som gir Huseklepp ett råd på veien:

- Lær deg språket og kulturen så raskt som mulig. Kom deg på skolebenken!

TØFF UTFORDRING: Tidligere Brann-trener og Serie A-proff Steinar Nilsen mener Erik Huseklepp og Bari går en tøff vår i møte. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX
TØFF UTFORDRING: Tidligere Brann-trener og Serie A-proff Steinar Nilsen mener Erik Huseklepp og Bari går en tøff vår i møte. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX Vis mer