- Mener jeg er en glimrende fotballspiller

Dresskledd Bolt sier at han nærmer seg storformen.

VENNER MØTES TIL DUELL: Jamaicanerne Usain Bolt og Asafa Powell møtes for første gang til duell på Bislett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VENNER MØTES TIL DUELL: Jamaicanerne Usain Bolt og Asafa Powell møtes for første gang til duell på Bislett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

FROGNER (Dagbladet): Dagen før startpistolen smeller under Bislett Games er det først og fremst jordbær som gjelder når den britiske ambassaden i Oslo inviterer til tradisjonelt jordbærparty. Her møtes utøvere og presse til en uhøytidelig fest dagen før den store dagen.

Det var for dagen en dresskledd Usain Bolt som møtte pressen på pressekonferansen i forkant av festen. Han ville ikke gjøre sin berømte posering, fordi han var redd for å krølle til dressen. Verdens raskeste mann svarte følgende på spørsmålet om han er fornøyd med tingenes tilstand:

-  Jeg kan ikke klage, jeg er skadefri og alt har falt på plass. Jeg er fornøyd med tingenes tilstand, sier Bolt.

Usain Bolt deltok i under Bislett Games også i fjor. I år får han konkurranse av sin landsmann Asafa Powell.

- Det var fint i fjor, men det var ikke det beste været. Det regnet like før jeg startet på 200 meteren. Det er et fantastisk publikum her, og det er alltid en god ting. Alt i alt var det veldig bra i fjor, sier Bolt.
- Det er en god følelse å komme tilbake. Det var et fantastisk publikum. Jeg er i god form, men har ikke fått alt på plass ennå. Jeg jobber med teknikken og alt annet. Jeg er veldig sterk for tida, og det er viktig. Det er viktig fordi det setter deg i en god sinnstemning. Du får ro i sjela, sier Powell.

En glimrende fotballspiller Det er mange som ønsker å se en duell mellom Usain Bolt og stjerneskuddet Yohan Blake. En reporter ville vite om superstjernen forstår de som er skuffet over at det ikke har vært en duell de siste to årene.

- Blake slo igjennom med et brak i fjor. Du kan ikke si det er to år. Han løp først veldig fort i fjor. Vi har ikke løpt mot hverandre fordi det er trenerne og agentene våre som bestemmer hvor vi skal løpe. Vi møtes uansett i uttaket, og i OL, om alt går etter planen, sier Bolt.

Usain Bolt er interessert i forball, og har tidligere uttalt at han kunne tenke seg å spille for Manchester United. Han mener fortsatt han ville blitt en god fotballspiller.

- Jeg har ikke sett så mye fotball siden det er OL-år. Jeg har konsentrert meg mer om banen her. Jeg mener jeg er en glimrende fotballspiller, selv om Asafa sier noe annet. Jeg er best som spiss. Jeg har ikke fulgt tett nok til å si hvem som kommer til å vinne EM sier Bolt.

En reporter ville vite om han så på seg selv som friidrettens Pele.

- Det er fotballfans og friidrettsfansen som må bedømme om jeg er stor nok til å kalles friidrettens Pelé, svarte Bolt.
- Vet ikke om det er mulig Usain Bolt har rekorden på 200 meter på 19,19. Han er usikker på om det er mulig å løpe ned på 18-tallet.

- Jeg vet ikke. Det er bare en tanke, jeg vet ikke om det er mulig. Om gjennomføringen er perfekt kan det gå, jeg vet ikke. Det er mye rom for forbedring. Jeg kan alltid gjøre svingen og oppløpet bedre, sier Bolt.

Usain Bolt sier at han nærmer seg storformen og at han er strålende fornøyd med å være skadefri. Han er ikke bekymret for å tjuvstarte slik han gjorde da han ble disket i VM.

- Starten er mye bedre denne sesongen. Det var mye opp og ned i fjor, men jeg har vært jevn denne sesongen. Jeg hadde en bra start i Roma. Det eneste dårlige løpet var i Ostrava. Jeg har trent godt, sier Bolt.

Asafa Powell fikk til slutt spørsmål om han visste hva som skal til for å slå Usain Bolt.

- Ja, planen er å løpe raskere enn ham, svarte Powell, til stor latter fra salen.

SOLER SEG I GLANSEN: Usain Bolt møtte utradisjonelt opp i dress dagen før han skal løpe på Bislett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SOLER SEG I GLANSEN: Usain Bolt møtte utradisjonelt opp i dress dagen før han skal løpe på Bislett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer