Mener Johnsen skiller seg fra 99,9 prosent av verdens befolkning

- Frode er fantastisk.

• Se videointervjuer med Frode Johnsen, Dag-Eilev Fagermo og Morten Pedersen øverst i saken.

SKAGERAK ARENA (Dagbladet): For første gang på lenge er spissplassen til Frode Johnsen truet. Den levende legenden ser likevel bare positivt på å fylle 41 år neste tirsdag.

- Det er godt at livet går videre, for alternativet er mye verre, sier Frode Johnsen til Dagbladet.

Odd-spissen er Tippeligaens eldste spiller. På tirsdag fyller han 41 år. Likevel er han klar for en ny sesong på Norges øverste nivå. I går spilte han 90 minutter i treningskampen mot Start og hadde én målgivende da Jone Samuelsen ordnet 1-0-seier.

- Er fantastisk Av trener Dag-Eilev Fagermo beskrives Johnsen som et unikum.

- Frode er fantastisk. Han har en utrolig profesjonalitet, og det får han igjen for. Han har vært virkelig god på trening i vinter også, forteller Fagermo til Dagbladet.

- Så 41 år er ingen alder?

- Ikke for Frode Johnsen, men det er det for 99,9 prosent av resten av verden, sier Fagermo og ler.

Fremdeles sulten Det har gått 22 år siden Johnsen debuterte for Odd. I løpet av karrieren har han også opplevd suksess i Rosenborg og Japan. Mange hadde blitt mette og lagt opp av mindre, men ikke Johnsen.

Den levende spisslegenden er fremdeles like sulten nå som da han tok på seg Odd-drakta for første gang i 1993.

- Motivasjonen er stor. Jeg synes fortsatt at det er like gøy å spille fotball og at jeg fremdeles har noe å bidra med.

Det tror Dagblad-kommentator Morten Pedersen ham på. Han har nemlig store forventinger til Johnsen foran den kommende sesongen.

- Jeg forventer alltid mye av Frode. Han er, og har alltid vært, en av Norges beste spillere. Når jeg hører at han føler seg som han gjorde for 10-15 år siden, er jeg sikker på at Frode kommer til å levere nok en god sesong for Odd, sier Pedersen.

Har fått konkurranse I 2013 ble Johnsen toppscorer i Tippeligaen i en alder av 39 år, med 16 mål. I fjor ble det 11 nettkjenninger. Han har lenge vært Odds soleklare førstevalg som spydspiss, men i vinter fikk Johnsen reell konkurranse om plassen. Det sørget re-signeringen av den canadiske kraftpluggen Olivier Occean for.

- Duellen mellom oss er tøff, Occean har vært god siden han kom, men det er slik det skal være i profesjonell fotball. Jeg har fortsatt spisskvaliteter som jeg håper Dag-Eilev har bruk for, sier Johnsen.

Noe Fagermo bekrefter.

- Jeg er veldig glad for å ha begge. For å ha en sterk stall som kan være med å kjempe i toppen, må du ha to gode spisser. Det vil være kampbilder for begge, sier Fagermo.

I fjor ble det bronse bak Molde og Rosenborg. Det mener Johnsen må være Odds mål også i år.

- Vi kan ikke ha en ambisjon om å bli dårligere. Vi bør ligge i toppen. Jeg synes ikke vi er svekket fra i fjor, selv om vi har mistet noen gode spillere. Det er andre som har kommet inn og tatt over, så det er bra.