HEKSEJAKT?: Hope Solos ektemann, Jerramy Stevens, mener kona er utsatt for en heksejakt. Foto: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
HEKSEJAKT?: Hope Solos ektemann, Jerramy Stevens, mener kona er utsatt for en heksejakt. Foto: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWNVis mer

Mener keeperyndlingen er utsatt for en heksejakt etter sjokkavsløringene

Ektemannen forsvarer Solo.

(Dagbladet): USA har gått inn i sommerens VM som en av de store favorittene til å stå igjen som vinnere. Men for amerikanernes del har mesterskapet også blitt overskygget av skandale-avsløringene rundt keeperyndlingen Hope Solo (33).

Da ugangskråka ble pågrepet etter vold i hjemmet i fjor sommer, skal hun ha kommet med flere støtende kommentarer i retning politimennene. Blant annet skal hun ha bedt dem ha sex med hverandre. Avsløringene har fått mange til å mene mye, og ESPN-profilen Keith Olbermann har ment at hun burde utestenges fra VM.

Solo er gift med den tidligere NFL-stjerna Jerramy Stevens. Han reagerer sterkt på stormen rundt kona.

- Det er en heksejakt. Det kan du skrive i avisa, sier Jerramy Stevens til USA Today.

- Hun er den sterkeste jeg vet om Han bedyrer konas uskyld i saken, og mener hun er urettferdig behandlet.

- Det er ikke vanskelig for meg, fordi jeg vet Hope takler det. Jeg mener hun er et offer for noe veldig skummelt og uheldig. Hun har til og med blitt sammenlignet med Ray Rice og andre hendelser, og det er latterlig og helt feil. Det er den biten som er vanskelig. Men Hope er den sterkeste personen jeg vet om. Jeg vet at hun kommer seg gjennom det, sier ektemannen.

Den amerikanske keeperyndlingen har imidlertid ikke virket å være nevneverdig påvirket av saken så langt i mesterskapet. Solo har, som hun stor sett pleier, stått godt i USA-målet. USA topper sin gruppe med fire poeng etter to spilte kamper. Men 33-åringen har skydd pressen.

- Jeg tror at, akkurat nå, fra mitt perspektiv, prøver alle å plukke henne fra hverandre og finne ut hva som får henne til å tikke. Ingen liker å føle seg som et eksperiment. Hun er bare der og gjør sitt beste, og prøver å være den beste personen hun kan. Jeg må bare være her og støtte henne, sier Stevens.

Rebell I januar kom beskjeden om at anklagene mot Solo var trukket tilbake, men flere amerikanske medier publiserte altså forrige uke innholdet fra politirapporten.

GIFT: Hope Solo og Jerramy Stevens. Foto: Craig Mitchelldyer/Getty Images/AFP
GIFT: Hope Solo og Jerramy Stevens. Foto: Craig Mitchelldyer/Getty Images/AFP Vis mer

Hope Solo selv uttrykket lettelse da anklagene ble droppet i januar.

- Endelig kan jeg legge en tung periode i livet bak meg. Jeg har holdt troa på at jeg skulle bli frikjent så fort alle fakta kom på bordet. Jeg er veldig glad og lettet, skrev Solo på sin Facebook-side.

Selv om Solos arrestasjon ikke fikk noen sportslige konsekvenser - ble 33-åringen suspendert i 30 dager i januar på grunn av noe helt annet.

Keeperen ble ilagt en karantene på 30 dager av fotballforbundet fordi ektemannen, den tidligere NFL-spilleren Jerramy Stevens, ble arrestert mistenkt for fyllekjøring. Solo skal også ha befunnet seg i bilen.