Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener King må lære av Vardy

I helga venter gamleklubben United.

KONG KING: Bournemouths norske spiss Joshua King viste gode takter da Chelsea ble beseiret på Stamford Bridge. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
KONG KING: Bournemouths norske spiss Joshua King viste gode takter da Chelsea ble beseiret på Stamford Bridge. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

(Dagbladet): Da Joshua King representerte Manchester United, var Premier League - ifølge UEFA-rankingen - verdens beste liga, mens Manchester United var Premier Leagues beste lag.

Så dro nordmannen til Blackburn og senere videre til Bournemouth for å få den spilletiden han trengte for å få ut sitt potensial.

De færreste mener at King har klart det. Likevel har 23-åringens utvikling vært bedre enn gamleklubben som han spilte i fra 2009 til 2013.

Etter at King forlot Manchester United, har det meste gått galt for de røde djevlene.

- Jeg tror ikke King tenker så mye på det som skjer i United. Men han har nok litt lyst på en liten hevn for at han aldri fikk sjansen der, sier Tottenham-legenden Erik Thorstvedt til Dagbladet.

- Rooney ingen målestokk for King Champions League-exiten på tirsdag var bare en av mange nedturer i den røde delen av Manchester. Da King debuterte i Champions League for Manchester United mot Galtasaray i november 2012, var klubben i en helt annen forfatning enn nå.

- United har fått mye kritikk. Derfor kan det fort komme en motreaksjon mot Bournemouth til helga. Samtidig har United veldig mange skader i forsvaret, noe som er en fordel for Bournemouth og King.

På lørdag kan King - som har blitt kritisert for få mål og som ble vraket til Norges playoffkamper mot Ungarn - få sin revansje mot gamleklubben. Med én scoring mot et Manchester United-lag omtrent blottet for friske forsvarsspilere, vil King være oppe i like mange scoringer som Wayne Rooney denne sesongen, altså to.

- Rooney burde ikke være målestokk for King. Han er ett mål bak Rooney, men hele 13 bak Jamie Vardy. Det er mange måter å se det på, sier Thorstvedt.

Skryter av Kings utvikling Bournemouths norske hurtigtog fikk endelig sitt første Premier League-mål mot Swansea for tre uker siden. Forrige helg kom en ny stor opptur da nordmannen opplevde et av sine største fotballhøydepunkt.

1-0-triumfen over Chelsea på Stamford Bridge satte José Mourinhos jobb i fare. Lørdag kan Louis van Gaal oppleve det samme.

- Jeg synes King har vært god i det siste. Han har vært aktiv og hatt raske og gode driblinger. Utviklingen er spennende. Men spisser blir målt på antall mål, og der kommer ikke King godt ut, sier Thorstvedt.

Bournemouth-spissen tror det kan snu når som helst.

- Hvis jeg unngår skader over en lang periode, bør det løsne også for meg. Jeg tror målene komme snart, sa King til Dagbladet tidligere i høst.

Vardy og Søderlund Det samme håper John Carew.

- Joshua har mye av det som jeg hadde. Jeg håper han snart får ut alt han er god for, sier Carew til Dagbladet.

- Vardy gikk lenge uten å score i fjor. I år har han plutselig scoret vanvittig mye. Alexander Søderlund hadde en merkelige lang rekke uten scoringer på landslag. I blant skjer slikt. Det kan løsne for King også, supplerer Thorstvedt.

Også i Manchester United håper de at det skal løsne foran mål. Van Gaals menn har vært ligaens aller beste defensive lag, men offensivt har det ikke sett like bra ut for de røde djevlene.

- United trenger å slå tilbake etter fiaskoen i Champions League. Det blir ingen enkel oppgave for King og co, advarer Thorstvedt.

FORTID: Joshua King spilte i Manchester United fra 2009 til 2013. Lørdag kveld møter han gamleklubben. Foto: AP Photo/Jon Super
FORTID: Joshua King spilte i Manchester United fra 2009 til 2013. Lørdag kveld møter han gamleklubben. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media