<strong>LØSNINGEN PÅ PROBLEMET:</strong> Chile-fans mener at Alexis Sanchez vil prestere bedre på landslaget om han kvitter seg med kjæresten sin. Foto: REUTERS/Daniel Rodrigo/NTB Scanpix
LØSNINGEN PÅ PROBLEMET: Chile-fans mener at Alexis Sanchez vil prestere bedre på landslaget om han kvitter seg med kjæresten sin. Foto: REUTERS/Daniel Rodrigo/NTB Scanpix Vis mer

Alexis Sanchez på Facebook

Mener kjæresten har skyld i Sanchez-krisen. Flere tusen sier de vil demonstrere for å bli kvitt henne

Alexis Sanchez har ikke levert varene og blitt stemplet som tjukk etter sommerferien. Nå har Chile-fansen fått nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Det har vært en trøblete sommer for Arsenal-stjerna Alexis Sanchez.

På Deadline Day trodde de fleste at Manchester City ville kapre chileneren, men så ville ikke Arsenal selge fordi det var så kort tid igjen til å hente en erstatter.

Det har kommet rapporter fra Sanchez-leiren om at angriperen tok nyheten veldig tungt, og etter to landslagstap med Chile mot henholdsvis Paraguay (0-3) og Bolivia (0-1) har ført til skarp kritikk mot stjerna, som var en skygge av seg selv mot Bolivia.

Like etter tok han til sosiale medier for å melde at han er «lei» av kritikken som har haglet mot ham i pressen.

«Du blir lei av at dem kritiserer deg av grunner eller uten grunner, du blir lei av at de ønsker å se deg tape, du blir lei av å si til deg selv at jeg vil reise meg en gang til etter å å ha grått etter et tap, og du blir lei av å si til verden og folkene som er imot deg at alt er bra», skriver han blant annet på Instagram.

Legger skylda på kjæresten

Sanchez har blant blitt beskyldt for å være «tjukkere enn normalt» denne sommeren av Chiles tidligere U20-trener.

Og nå har Chile-fansen funnet ut hva som kan være problemet til Sanchez: Kjæresten Mayte Rodriguez.

Derfor har noen startet et Facebook-event der de inviterer til en marsj for at Alexis Sanchez skal dumpe sin bedre halvdel.

«Marcha para que alexis termine con mayte y vuelva a su nivel» (Marsj slik at Alexis dumper Mayte og returnerer til sitt normale nivå) heter det, og foreløpig har mer enn 71 000 mennesker vist sin interesse for arrangementet.

Gruppemedlemmenes håp er at en avslutning på forholdet vil gjøre at Chile klarer å kvalifisere seg til Russland-VM til sommeren.

Mer enn 57 000 mennesker har annonsert at de vil møte opp på stadion til Chile 5. oktober for å demonstrere.

Stemplet som tjukk

Chiles tidligere U20-trener José Sulantay har tidligere uttalt at Sanchez så tjukk ut mot Paraguay i 0-3-tapet. Han mener at treneren til Chile burde vurdert å vrake ham.

- Jeg ser at Alexis er overvektig, at han er tjukk. Og en spiller av hans kaliber kan ikke miste den fysiske formen. Men han har vært på ferie, med kokken sin, og levd et normalt liv, sier Chiles tidligere U20-trener José Sulantay til La Cuarta.

Chile ligger foreløpig på sjetteplass i den søramerikanske kvaliken. Det er ett poeng opp til Argentina som er på play off. Fire lag går direkte videre til VM, hvor Brasil allerede er sikret en plass.

Det gjenstår to kamper i kvaliken.

Hva med Arsenal?

Samtidig er det spørsmål om hvordan Sanchez vil reagere på at han ikke ble solgt før vinduet stengte.

Han er sportslig så viktig for Arsenal at manager Arsène Wenger vil ta risikoen med å la ham være i klubben ut kontraktstiden (kontrakten går ut til sommeren) uten å få penger for ham.

Sanchez ba aldri Arsenal om å forlate klubben utad, og Wenger er sikker på at han vil prestere når han er tilbake i fysisk form.

- Jeg er ikke i tvil om Alexis' mentalitet, som folk stiller spørsmål ved, sier Wenger ifølge The Telegraph.

Sanchez startet kampen mot Liverpool forrige runde, og ble tatt av etter 61 minutter.

- Han må komme tilbake i full form, noe han ikke var i mot Liverpool. Det var hans første kamp, og han har opplevd negative ting med Chile, sier Wenger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer