TAP: José Mourinho måtte se Manchester United tape 3-1 mot Liverpool på Anfield søndag. Foto: Carl Recine
TAP: José Mourinho måtte se Manchester United tape 3-1 mot Liverpool på Anfield søndag. Foto: Carl RecineVis mer

Mourinho slaktes etter hatoppgjør

Mener klubben har mistet kontrollen over Mourinho

United-legender langer ut mot Manchester Uniteds framtreden etter kampen mot Liverpool og er usikre på framtida til manageren.

Manchester United måtte se slaget tapt mot Liverpool på Anfield søndag. Klopps menn vant hele 3-1, en historisk seier for manageren som aldri har vunnet mot Manchester United i ligaen før. Shaqiri, som scoret to og punkterte kampen, ble også historisk ettersom han er den andre Liverpool-spilleren som har minst scoret to mål i sin første kamp mot Manchester United for de røde, og den første etter Nigel Clough i 1994.

Etter 26 baklengsmål og nærmere nedrykkssonen enn toppen, blir José Mourinho og hans valg nok en gang satt spørsmålstegn ved.

Det florerer av spørsmål om Mourinho får fram det beste i spillerne, hvordan styret håndterer situasjonen og om hva som skjer med Paul Pogba.

Mistet kontrollen

Gary Neville, tidligere Manchester United-kaptein og nåværende Sky Sports-ekspert, slakter opptredenen til Manchester United og mener klubben har mistet kontrollen.

- Liverpool er milevis foran. Milevis. Ingen av Uniteds midtbanespillere kan sentre en ball. Ingen av dem. Jeg synes det er forbløffende. United var forferdelige. De holdt seg inne i en periode, men Liverpool var det eneste laget som så ut til å kunne vinne kampen. Det er ikke godt nok, sier Neville til Sky Sports.

- Må Mourinho dra? Jeg tror det vil skje, men jeg håper det skjer i slutten av sesongen. Men styret er så naive, det er ikke til å tro.

- Ingen klarer å håndtere Mourinho. De vet ikke hva de skal gjøre med ham og hva de skal si. De vet aldri hva som vil bli sagt på pressekonferanse, og det vil koste å miste ham nå, legger han til.

- Ikke gode nok

Også Roy Keane, tidligere United-spiller, slakter opptredenen, og retter kritikken mot spillerne i troppen. Paul Pogba, som kanskje er klubbens største stjerne, måtte ta til takke med å se hele kampen fra benken. Fellaini kom inn i stedet for.

- Jeg mener at en del av spillerne som spilte for Manchester United i dag, ikke er gode nok. Jeg mener virkelig det. De er gode spillere, men ikke for Manchester United.

Simen Stamsø Møller, TV 2s fotballekspert, er kritisk til Mourinhos behandling av Pogba.

- Han får ikke spille et minutt på Anfield i en så viktig kamp. Han har vært dårlig, men Mourinho setter innpå Fellaini i stedet. Se hvor dårlig Fellaini er i den andreomgangen. Og Pogba sitter på benken hele matchen. Hvordan får det Pogba til å føle seg i fortsettelsen? Har han veldig lyst til å levere for Manchester United i neste kamp? Jeg tror ikke det, sier Stamsø Møller til TV 2.

Kritikk etter utsagn

Nok en gang måtte Mourinho svare på om han får fram det beste i spillerne. Denne gangen freste manageren tilbake.

- Mener du spillerne er uærlige? Jeg syns de er ærlige. Du tror at de ikke er det. Spillerne gir alt hver dag, hvert minutt. Om spillerne ikke gjør sitt beste, da kan du si de er uærlige, sier Mourinho.

Chris Sutton, tidligere Celtic og Chelsea-spiller, er nådeløs i dommen. Han mener konsekvent at Mourinho ikke får fram det beste.

- Han langer ut mot spillerne. Vil det ha en innvirkning i garderoben? Selvfølgelig. Hovedpoenget er, får han det beste ut av denne gruppen? Vi vet alle svaret på det …, sier han ifølge BBC Sport.

Roy Keane mener Mourinho er seg selv lik.

- Jeg synes ikke Mourinho har forandret seg drastisk i løpet av de siste månedene. Det har alltid handlet om ham. Hvis laget hans vinner, så er det takket være ham, og det taktiske, og hvis de taper så trenger han noen nye spillere.

- Bedre lag

Manchester United kjempet seg inn igjen i kampen etter at Liverpool fikk en drømmestart på kampen. Lenge så det ut til at poengene ville bli delt, men så raknet det fullstendig for bortelaget.

Mourinho erkjente at Liverpool er et bedre lag og at de hadde store problemer med å takle den høye intensiteten Liverpool-spillerne disket opp med.

- Det sterkeste laget vant, men de vant i en periode hvor de ikke var sterkere enn oss.

- I de første 20 minuttene var det en enorm avstand mellom lagene. Liverpool var bedre og sterkere, og de gjorde alt bedre enn oss.

- Men i den nedgående fasen, hvor Liverpools intensitet var døende, og midtstopperne måtte skyte fra 40 meter, det var en periode hvor vi trodde vi kunne vinne. Men når vi slipper inn to mål som dette, som De Gea vanligvis tar, da er det ikke lett å komme tilbake.

- Spillerne ga alt de kunne, men det var klasseforskjell på intensitet, mentalitet, press og overganger. Liverpool var raske og aggressive, og vi sleit med å takle det.

- Vi fikk ikke puste de første 20 minuttene, presset var så intenst. Jeg blir fortsatt trøtt over å se på Andrew Robertson, trøtt over å se på ham, oppsummerte Mourinho på pressekonferansen etter kampen.