Dopingdømt svømmer:

Mener kyss ødela alt

Den australske svømmeren Shayna Jack testet positivt på doping tidligere i år. Nå kommer hun med en bisarr forklaring på dopingtesten.

Mener kyss ødela alt
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den australske svømmeren Shayna Jack (21) forsvant på mystisk vis fra VM i svømming i juli i år. Kort tid seinere ble det kjent at ungjenta hadde testet positivt på stoffet Ligandrol, også kjent som LGD - et stoff som kan hjelpe å øke muskelmassen i kroppen.

Nå åpner idrettsutøveren seg om den betente saken - og hevder hun kan ha blitt smittet av partnerne hun var med før hun testet positivt.

«Kokainkyss»

I et intervju med The Sunday Project, gjengitt i News.au, hevder svømmeren at hun aldri har tatt dopet. I et forsøk på å renvaske sitt navn, referer hun til en tidligere dopingsak som omtales som «kokainkyss»-saken

- Det er en sak hvor den ene partneren tok kokain, og den andre parten som var utøver, hadde kysset vedkommende og dermed fikk stoffet i kroppen, sier Jack.

Dette hevder svømmeren er årsaken til at hun også ble tatt for doping.

- Jeg har fått beskjed om at alt og alle jeg var i kontakt med i den perioden potensielt kan ha vært en smittefare, forteller svømmeren og påpeker at stoffet også kan ha havnet i kroppen gjennom forurenset tilskudd, som for eksempel kosttilskudd eller annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer