Mener Lampard er mest opptatt av å score selv

Sjevtsjenko med oppsiktsvekkende erkjennelse.

(Dagbladet.no): En rekke britiske medier meldte i dag at Andrei Sjevtsjenko ikke føler seg ønsket på laget av manager José Mourinho.

- Jeg føler meg hjemme i Chelsea, og det kjennes som mitt lag. Men dessverre passer ikke min spillestil Mourinho. Alle skriver om at jeg skal på lån til Milan. Jeg har ikke diskutert det med ledelsenn, og sjefene har trolig ikke bestemt seg. Men hvis det skjer, så er jeg klar til å pakke sakene mine, ble den 30 år gamle ukraineren sitert på.

Uttalelsene stammet fra et intervju gjort med det russiske magasinet ProSport, men nå sier Sjevtsjenko at sitatene uriktig framstilt.

Og gjentar en erklæring han kom med forrige uke til Chelseas hjemmeside:

- Jeg gir 100 prosent hele tiden og er sulten på suksess med Chelsea.

Lampard og Ballack er ego

I intervjuet på klubbsidene kommer Sjevtsjenko likevel med enkelte oppsiktsvekkende innrømmelser. Den største av dem handler om to lagkamerater som i likhet med ham selv har slitt noe med å leve opp til de høye forventningene denne sesongen: Frank Lampard og Michael Ballack.

Intervjueren stiller følgende spørsmål:

EGO?: Andrei Sjevtsjenko er enig i påstander om at Frank Lampard og Michael Ballack er mer opptatt av å score selv enn å spille ballen. Foto: EPA
EGO?: Andrei Sjevtsjenko er enig i påstander om at Frank Lampard og Michael Ballack er mer opptatt av å score selv enn å spille ballen. Foto: EPA Vis mer

- En annet rykte rundt dine angivelige problemer handler om at Lampard og Ballack tilsynelatende er mer opptatt av å score selv enn å spille fra seg ballen, noe som er forskjellig fra det du var vant med i Milan?- Det stemmer. Men hvem sa at Lampard skal spille for Sjevtsjenko? Lampard skal spille for laget! Det gjelder for meg også, sier Sjevtsjenko.

Får kjørt seg

Han blir også kjørt på uttalelsene han kom med da han skrev under for Chelsea - om at familien ønsket å flytte til London. Men han hopper elegant over beskyldningene om at det var pengene som lokket.

- Måten du rettferdiggjorde overgangen til Chelsea på, ved å si at det var i familiens interesse, virket ikke veldig overbevisende...eller ganske ufullstendig?

- Selvsagt hadde det andre motiver også. Jeg ønsket å spille for et nytt lag, å bytte ut omgivelsene. Det var også interessant å se hvordan det ville være å samarbeide med Mourinho, svarer Sjevtsjenko.

Og fortsetter med å skryte portugiseren opp i skyene.

- Faktisk kunne jeg ikke engang forestille meg hvor interessant det var før jeg kom til Chelsea. Og jeg overdrev ikke når jeg snakket om hva som var i familiens interesse. Familien er veldig viktig for meg, spesielt siden den snart skal bli større, sier han.