Mener mafiaen var innblandet i bråk rundt Riise-kamp

Hundrevis av Napoli-supporterne med billett var dømt for alvorlige forbrytelser, og flere var tilknyttet Camorra-mafiaen.

(Dagbladet.no): John Arne Riises åpningskamp for Roma hjemme mot Napoli i Serie A sist uke ble skjemmet av bortefansens oppførsel på vei til den italienske hovedstaden.

Hundrevis av Napoli-supportere gikk berserk på toget til Roma, og kastet fyrverkeri, knuste vinduer og skar opp seter - vandalisme som førte til skader for over 4 millioner kroner.


Fire jernbanearbeidere ble skadd i opptøyene, og volden fortsatte da toget var framme i Roma.

Nå hevder innenriksminister Roberto Maroni at den napolitanske mafiaen kan ha mye av skylda for den økende volden i italiensk fotball.


Ifølge Maroni var 810 av de 3096 Napoli-supporterne med billett til kampen tidligere kjenninger av politiet, og 27 hadde tilknytning til Camorra-mafiaen. Over 200 skal ha narkotika-dommer på seg, rundt 70 er dømt for besittelse av våpen eller eksplosiver, mens flere er dømt for medvirkning til drap.

- At så mange mennesker med hang til kriminell atferd er tilstede, særlig folk som tilhører eller er tilknyttet Camorra-klanene, betyr en ekstra risikofaktor med tanke på vold på fotballkamper, sier Maroni, ifølge Gazzetta dello Sport.


Napoli-fansen er utestengt fra lagets bortekamper resten av sesongen etter bråket, og deler av stadion i Napoli holdes også stengt til neste måned.

Roberto Maroni har nå annonsert at regjeringen kommer til å starte en storstilt kampanje mot fotballvold.

BRÅKMAKERE: Marek Hamsi utliknet for Napoli i kampen mot John Arne Riise i Roma, men før kampstart hadde bortefansen laget bråk i hovedstaden. Foto: REUTERS/SCANPIX
BRÅKMAKERE: Marek Hamsi utliknet for Napoli i kampen mot John Arne Riise i Roma, men før kampstart hadde bortefansen laget bråk i hovedstaden. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Mener mafiaen var innblandet i bråk rundt Riise-kamp
HARDBARKEDE: Hundrevis av Napoli-fansen med billett til kampen er dømt for alvorlige forbrytelser.