Mener Martin slipper billig

- Lista høyere for ham, sier «Bruttern».

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Bodø/Glimt 0-0.

Nordlendingene endte nemlig fem ganger i dommer Ken Henry Johnsens bok med gule kort. Uforståelig, mener trener Kåre Ingebrigtsen

- Dommeren presterer å gi oss fem gule kort. Vålerenga fikk ikke et eneste ett. Jeg forstår det ikke, sier «Bruttern» til Dagbladet.no.

Glimt-treneren viser til at ingen av kortene kom etter taklinger, og mener at for eksempel Martin Andresen slapp langt billigere unna enn sine egne spillere.

- Jeg hørte selv at Martin slang ut en del ting, og har i tillegg snakket med spillerne mine om hva som ble sagt i kampen. For meg virker det som at lista ligger atskillig høyere for å gi Martin kort, i forhold til andre spillere på banen.

- Hvorfor? Jeg vet ikke. Kanskje det er fordi han er en ålreit kar, for det er han jo, smiler Ingebrigtsen.

Viser til kampbildene

Martin Andresen rister på hodet når han blir konfrontert med Glimt-trenerens uttalelser.

Mener Martin slipper billig

- Kåre så vel avisene i fjor, og har sikkert lest om fjorårets debatt flere andre steder, svarer Andresen.

- Hva skal jeg si, det er bare å se på bildene. Det er Glimt som får fem gule kort, så da kan det kanskje være best gå i seg selv

Annullerte Moa-mål

Dommer Ken Henry Johnsen kom også i fokus i forbindelse med andre situasjoner på Ullevaal i kveld.

Først unnlot han å blåse da ballen traff Jarl Andre Storbæks hånd i første omgang. TV-bildene viser riktignok at VIF-backen muligens sto utenfor 16-meteren, men handsen var udiskutabel.

Deretter ble Mohammed Abdellaoues scoring annulert for offside, etter et fint VIF-angrep rett før pause.

Runar Berg reagerte voldsomt på hands-situasjonen, og løp mot linjedommeren i protest.

- Jeg løp mot linjedommeren og spurte hvordan han kunne unngå å se det der. Nå har jeg ikke sett TV-bildene, men det så ut som en soleklar hands, og kanskje straffe, sier Berg.

SLIPPER BILLIG? Kåre Ingebrigtsen mener Martin Andresen får særbehandling av dommerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
SLIPPER BILLIG? Kåre Ingebrigtsen mener Martin Andresen får særbehandling av dommerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Dommer Johnsen hadde ikke fått gjennomgått avgjørelsene med assistentdommerne, og ville ikke kommentere avgjørelsene etter kampslutt.

Folkebørsen 

FEM GULE: Glimt-trener Ingebrigtsen så fem av sine spillere få gult kort på Ullevaal i kveld.