Mener Mjelde var for voldsom

Branns sportssjef gir beskjed.

(Dagbladet.no): Da Erlend Hanstveit var nær ved å snakke på seg et gult kort etter søndagens kamp, tok Mons Ivar Mjelde bokstavelig talt grep.

Som en bulldoser dyttet Brann-treneren spilleren sin unna situasjonen, en scene som har vakt stor oppsikt i etterkant.

- Voldsom energibruk

Nå understreker klubbledelsen at det ikke er sånn kommunikasjonen mellom trener og spillere skal foregå.

–  Jeg sa vel til ham at energibruken hans var for voldsom, det var vi enige om. Men samtidig ga jeg ham ros for å ha grepet inn og forhindret at Erlend fikk gult kort, sier sportssjef Roald Bruun-Hanssen til Bergensavisen.

Årsaken til opptrinnet var et gult kort til kaptein Martin Andresen, og forløpet til dette skal igjen ha vært at linjedommer Odd-Jarle Larsen ga Brann-kapteinen følgende beskjed:

– Stikk a\' du\'a, Martin! 

Anken avvises

Andresen svarte ifølge Bergens Tidende med å be linjedommeren holde kjeft, og dette resulterte i kortet som serielederne nå har anket.

- FOR VOLDSOM: Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen fastslår at Mons Ivar Mjelde var litt for ivrig i sine bestrebelser etter å få Erlend Hanstveit bort fra dommerteamet. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX
- FOR VOLDSOM: Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen fastslår at Mons Ivar Mjelde var litt for ivrig i sine bestrebelser etter å få Erlend Hanstveit bort fra dommerteamet. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX Vis mer

– Vi ber om at kortet blir annullert. Dette er en prinsipiell sak. Vi mener at i etterkant av en kamp vi har vunnet, og der det ikke forekommer aggresjon fra oss mot dommerne, er det for strengt å straffe oss med et gult kort, sier Bruun-Hanssen til BA.

Men ettersom kort ble delt ut etter en skjønnsmessig vurdering fra dommerens side, blir det ikke overprøvd av Norges Fotballforbund (NFF).

Dermed blir Andresens kort stående, og han mangler nå bare ett kort før han får karantene.

Mener Mjelde var for voldsom
GLAD FOR INNGRIPEN: Den kunne bare ha foregått med litt mindre energi, mener sportssjef Roald Bruun-Hanssen om trener Mons Ivar Mjeldes redningsaksjon rettet mot Erlend Hanstveit.