VINNERE: Odd og trener Dag Eilev Fagermo og Molde og trener Tor Ole Skullerud utropes til det norske overgangsvinduets vinnere. Foto: NTB Scanpic
VINNERE: Odd og trener Dag Eilev Fagermo og Molde og trener Tor Ole Skullerud utropes til det norske overgangsvinduets vinnere. Foto: NTB ScanpicVis mer

Mener Molde og Odd er årets overgangsvinnere

- De utpeker seg.

(Dagbladet): Ved midnatt stengte overgangsvinduet for Tippeligaen. Med få dager igjen før seriestart hadde klubbene muligheten til å hente spillere de har behov for - eller selge noen unna.

18 år gamle Liam Hendersons overgang til Rosenborg ble «Deadline day»s mest omtalte. Men det er Molde og Odd som er overgangsvinnerne - iallfall ifølge Dagbladets kommentator Morten Pedersen og C More-kommentator Kenneth Fredheim.

- Sånn umiddelbart så er det de to som framstår som vinnere. Når det gjelder Molde, så er det ikke bare fordi de har fått inn Fredrik Semb Berge, som er en solid Tippeliga-midtstopper, og Ola Kamara, men også fordi de ikke har mistet noen viktige spillere. Det er også veldig viktig i et overgangsvindu, sier Pedersen.

DAGBLADETS KOMMENTATOR: Morten Pedersen.
Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
DAGBLADETS KOMMENTATOR: Morten Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

- Jeg vil også si at Molde og Odd utpeker seg. Det virker som de har gjort logiske rekrutteringer som er bygd for å vinne ligagull og ha en sjans i Europa, sier Kenneth Fredheim til Dagbladet.

Åpner dører Først og fremst er det Ørjan Nyland, Vegard Forren og Martin Linnes som var viktige for Molde i sesongen der de vant både cup- og ligagull, og de har alle vært koblet til utenlandske klubber.

Molde har skaffet Ola Kamara på en låneavtale, men fikk også inn en spiss i Mushaga Bakenga. Fredrik Gulbrandsen er ute med skade og da kom det som en strek i regninga at Bakenga ble skadet allerede i sin første treningskamp og er ute i 6-9 måneder.

- Det er helt åpenbart en strek i regninga, men det åpner dører for andre. Tommy Høiland, og først og fremst Sander Svendsen. Han kan bli fantastisk, sier Morten Pedersen.

Olivier Occean Ellers mener altså de to kommentatorene at Odd står fram som en av vinnerne på overgangsmarkedet.

C MORE-KOMMENTATOR: Kenneth Fredheim.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
C MORE-KOMMENTATOR: Kenneth Fredheim. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Først og fremst fordi de fikk inn Olivier Occean. Skal jeg her og nå tippe en toppscorer i Tippeligaen, så er det han. Dermed får Odd også flere bein å stå på, i og med at de har en storscorer i Frode Johnsen, sier Morten Pedersen. Kenneth Fredheim drar også fram kjøpet av Olivier Occean.

Pedersen tror ikke Rosenborgs låneavtale med Liam Hederson umiddelbart vil ugjøre en stor forskjell, men de har en solid stall. I tillegg drar han fram Vålerenga:

Braaten mest spennende - De får et nytt midtforsvar, og har fått Kjetil Wæhler tilbake. Det er en bra signering, og en stor forsterkning. Så har du Tollås Nation. Det ser bra ut for Vålerenga, men de har mistet han som scoret 25 mål i fjor - Vidar Örn Kjartansson. Ingenting veier opp for en som scorer 25 mål. Men de har gjort et par gode signeringer, og beholdt andre viktige spillere, sier han.

Og ikke minst signerte de Daniel Braaten, som har vært klubbløs siden i fjor sommer.

- Jeg vil ikke si at det er et vinnerlodd, men det er den mest spennende overgangen. Du kan få hva som helst. De kan være heldige, men det kan også bli hva som helst, sier Pedersen.

Sjekk alle overgangene i faktaboksen under! Hentet fra klubbenes hjemmesider og diverse nettaviser.