Mener navnet på drakta kan ha mye å si for dommerne

Tommy Høiland lei av skuespillstempelet.

Molde - Stabæk 2-2

MOLDE (Dagbladet): Etter torsdagens nedtur i Europaligaen, skulle serieleder Molde slå tilbake mot Stabæk søndag.

Slik gikk det ikke.

Hjemmelaget startet best, og allerede etter tolv minutter tok dem ledelsen.

Martin Linnes fant en umarkert Tommy Høiland foran mål, som bare kunne breiside ballen i nettmaskene. Mohamed «Moi» Elyounoussi ordnet 2-0 før pause.

Det er tøff konkurranse om spissplassene i Molde om dagen. Tommy Høiland fikk en sjelden sjanse fra start, og hadde flere muligheter til å score mer en ett mål. Det var likevel en annen situasjon som stjal fokus.

- Ingen skuespill Like etter pause, på stillingen 2-0, gikk spissen i bakken rundt 16-meteren til Stabæk, i duell med midtstopper Ville Jalasto. Det var tydelig kontakt mellom spillerne, men dommer Dag Vidar Hafsås valgte å gi gult kort til Molde-spissen.

- Det er journalister som kaller det filmeepisode. Går man hjem og ser det på TV er det soleklart straffespark, sier Tommy Høiland til Dagbladet.

- Vi er ikke noen straffeeksperter, som vi viste sist gang (torsdag, journ. anm), så man kan aldri garantere at det hadde blitt mål. Men hadde vi fått straffe der, hadde mye vært gjort med scoring.

- Snakket du med dommeren?

- Jeg sa det var feil. Men det var enveiskommunikasjon, forteller han.

Den kontroversielle spissen har vært involvert i flere episoder i sin Tippeliga-karriere. Han mener navnet bak på drakta kan ha mye å si når dommerne tar avgjørelser.

- Man skal ikke se vekk ifra det. Det har jeg sagt tidligere også. Dem tenker seg sikkert om to ganger når det er meg som er involvert. Går dem hjem å ser episodene jeg har vært involvert i de siste fem årene, er det få jeg filmer i, fastslår han.

Formsvikt Molde-trener Tor Ole Skullerud så ikke nok av situasjonen til å uttale seg.

FORTVILTE: Moldes Tommy Høiland fortviler etter en misbrukt sjanse i eliteseriekampen mellom Molde og Stabæk på Aker Stadion. Hurtigtoget hadde mange sjanser da serielederen spilte uavgjort.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORTVILTE: Moldes Tommy Høiland fortviler etter en misbrukt sjanse i eliteseriekampen mellom Molde og Stabæk på Aker Stadion. Hurtigtoget hadde mange sjanser da serielederen spilte uavgjort. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det må Tommy svare på. Han sier det var straffe. Jeg klarer ikke å se det, sier han.

Etter ett tap og tre uavgjort de siste kampene, kan man se tendenser til formsvikt i Rosenes by.

- Vi har spart folk vi skal bruke på onsdag. Kampprogrammet kan være en medvirkende årsak. Vi har benyttet mange folk og det kan gå utover relasjoner, men slik må vi gjøre om vi skal være med på alle fronter.

- Kampen var bra i en time. Så går vi litt tom for krefter. At vi ikke setter 3-0 i 2. omgang gjør at Stabæk kan komme tilbake. Vi så trøtte ut på slutten, men jeg er imponert av hva gutta legger ned, sier Skullerud til Dagbladet.

- Må dere gjøre endringer?

- Det er det eneste vi ikke må gjøre. Vi skal holde steinhardt på det vi holder på med og den planen vi har. Den kommer vi til å stå last og brast ved.

Stabæks amerikanske trener, Bob Bradley, sa i forkant at laget hans kunne overraske på Aker Stadion.

- Vi har vist egenskapen med å komme tilbake før. Men det er et stort steg for oss i dag, når vi gjør det her. Vi fant en vei inn i kampen igjen. Det er ikke lett å få med seg noe herfra, sier han.