Mener Norges Skiforbund bør etterforskes: - Det er en lege som har skrevet ut overdoser

I kjølvannet av Martin Johnsrud Sundby-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sjefen for det finske antidopingbyrået, Timo Seppälä, mener Verdens antidopingbyrå (WADA) bør sette fokus etter beskyldninger om doping blant norske langrennsløpere.

Denne uka kom det fram at Martin Johnsrud Sundby har brutt WADA-reglementet gjennom feil bruk av den lovlige astmamedisinen Ventoline. Det førte blant annet til at han ble utestengt i to måneder.

Norges Skiforbund tok ansvaret fordi forbundet mente det ikke var nødvendig å søke om medisinsk fritak for medikamentbruken.

Nå kritiseres det norske skiforbundet av Timo Seppäla.

- CAS-rapporten viser at Norges Skiforbund aksepterte Sundbys stoffbruk. Det er en lege som har skrevet ut overdoser, og organsisasjonen aksepterer og gir til og med penger til utøvere som har brukt stoffer, sier Seppälä til statskanalen Yle Uutiset.

Bør etterforskes

Seppälä hevder at Sundbys tilfelle tyder på at andre norske skiløpere i toppen også har blitt gitt den maksimale dosen av astmamiddelet salbutamol.

- Jeg mener det er tydelig at WADA burde sende en delegasjon for å starte en gjennomgående etterforskning av dopingbruk i det norske skiforbundet og se på hvordan de håndterer resultatene når de positive testresultatene kommer tilbake. Det er ikke noe annet alternativ, sier Seppälä.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer