Mener Northug ville tapt uten drahjelp

- Bra for Norge — ikke for meg, sier Frode Andresen.

SEIERHERRENE: Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Ronny Andre Hafsås og Petter Northug vant mennenes World Cup 4x10km stafett på Beitostølen søndag. Russland kom på 2. plass og Tyskland kom på 3. plass.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SEIERHERRENE: Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Ronny Andre Hafsås og Petter Northug vant mennenes World Cup 4x10km stafett på Beitostølen søndag. Russland kom på 2. plass og Tyskland kom på 3. plass. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||BEITOSTØLEN (Dagbladet): Alt var som det pleier da Petter Northug parkerte Russlands ankermann Ilja Tsjernousov noen hundre meter fra mål og krysset målstrekket i krabbefart. Nordmannen ble sendt ut på sisteetappen med 10 sekunder å hente inn på Russland og Tyskland, og fikk med seg Frode Andresen fra det norske tredjelaget på slep.

Men det tok ikke lang tid før Northug lå i ryggen på skiskytter Andresen — som bidro til å kappe inn forspranget til de to foran. Og da jobben var noenlunde gjort sa Northug takk for følget, mens Andresen ikke greide å henge. Etterpå virket ikke skiskytteren helt fornøyd med det som skjedde.

På spørsmål om det var en planlagt taktikk at han skulle dra Northug opp til lagene foran, svarte Andresen avkreftende.

- Jeg gikk for å ta igjen de to i teten. Northug stoppet opp. Hadde ikke jeg gått forbi ville han ikke greid å vinne. Jeg tok inn de foran og så gikk han forbi, sier Andresen.

Tror han ville greid det selv

Northug selv er av en litt annen oppfatning. - Jeg skulle nok greid det om jeg var alene også. Det gikk ikke så fort i tet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer