LIGGER BEDRE AN NÅ: Finn Hågen Krogh har hatt en god sesong så langt, og det skal langt mer til for at han vrakes i år sammenliknet med under OL i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LIGGER BEDRE AN NÅ: Finn Hågen Krogh har hatt en god sesong så langt, og det skal langt mer til for at han vrakes i år sammenliknet med under OL i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Mener ny vraking vil være langt verre enn løftebruddet under OL

Kan havne i ny limbo

ÖSTERSUND (Dagbladet): Finn Hågen Krogh har hatt en god sesong så langt, og plassen hans i VM-troppen var egentlig aldri truet etter flere sterke resultater.

Men noen dager før VM-starten i Falun har 24-åringen fra Finnmark en viss hendelse under OL i Sotsji friskt i minne:

Krogh var forhåndsuttatt til sprinten i Sotsji, og dro dermed til Russland i fjor med god tro på at han skulle stille i OL-sprinten. Rett før han skulle gå om sin første OL-medalje kom imidlertid den utrolige kontrabeskjeden:

Krogh var vraket.

Måtte unnskylde De to andre forhåndsuttatte løperne, Eirik Brandsdal og Anders Gløersen beholdt plassene sine, men Krogh måtte vike for både Petter Northug og Ola Vigen Hattestad.

Sprinttrener Arild Monsen la seg langflat, og mente at den gale beslutningen lå i å ta ut Krogh i forkant av OL.

24-åringen selv var så skuffet at han, forståelig nok, ikke ville snakke med pressen.

- Vi har snakka med Finn Hågen. Han er selvsagt skuffet, og det har han all grunn til, og vi skjønner det. Vi har prøvd å forklare ham situasjonen etter beste evne. Han må få deppe på sin måte, og at han ikke vil møte pressen nå har vi full respekt for, sa Monsen til pressekorpset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sprinttreneren fikk en slags revansj da Hattestad vant OL-sprinten, men for Finn Hågen Kroghs del var veien tilbake til topp motivasjon lang.

Vant i Sveits Lysten til å gå fort på ski kom imidlertid tilbake i løpet av våren, og Kroghs store revansj kom da han sikret seg sin første verdenscupseier i fristilssprinten i Sveits før jul.

I årets VM er han uaktuell på sprinten siden den går i klassisk, som ikke er hans sterkeste side, men det er teamsprinten i fristil han først og fremst har siktet seg inn på.

Det sier han til Dagbladet i forbindelse med morgendagens verdenscupsprint i Östersund.

- I VM håper jeg å få gå team-sprinten og 15-kilometeren i skøyting. Det er de to distansene som har vært målet mitt hele treningssesongen, sier han.

I limbo Krogh er imidlertid klar over at han står i fare for å bli vraket fra begge distansene dersom han har maksimal uflaks. Hvis foreksempel Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby ber om å få gå team-sprinten sammen, har Krogh et problem.

- Jeg føler meg i hvert fall som en god kandidat, men det er ikke meg som tar ut laget. Jeg føler meg veldig sterk og har prestert bra i skøytesprintene og de distanserennene i skøyting jeg har gått i verdenscupen, sier Krogh, og legger til:

- Å bli vraket hadde vært enda mer skuffende i år, fordi jeg har levert bedre resultater hele veien, sier han.

• Utslagsrundene i morgendagens verdenscupsprint sendes på NRK1 fra klokka 12.30. Prologen går klokka ti, men sendes ikke på TV.