Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener OL må bli mindre for å komme tilbake til Europa

Presidenten i Det tyske skiforbundet, Franz Steinle.

- MÅ KUTTE KONSTANDER OG STØRRELSE: Presidenten i Det tyske skiforbundet, Franz Steinle, sier at OL må kutte både kostnader og størrelse for å bli spiselig for europeiske og skandinaviske land igjen. Foto: AP Photo/Matt Slocum
- MÅ KUTTE KONSTANDER OG STØRRELSE: Presidenten i Det tyske skiforbundet, Franz Steinle, sier at OL må kutte både kostnader og størrelse for å bli spiselig for europeiske og skandinaviske land igjen. Foto: AP Photo/Matt Slocum Vis mer

Presidenten i Det tyske skiforbundet, Franz Steinle, sier at OL må kutte både kostnader og størrelse for å bli spiselig for europeiske og skandinaviske land igjen.

- Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) må moderere seg kraftig for at vinter-OL igjen skal få innpass på det europeiske markedet, mener tyskeren.

- Det viktigste for IOK er å legge vekk gigantismen som preger lekene nå. Det gjelder å komme tilbake til en mer normal skala, sier den tyske skipresidenten.

Han understreker at det ikke var tilfeldig at den ene søkeren etter den andre falt fra når det gjeldt lekene i 2022. Nå står IOK igjen med to søkere, Beijing og Almaty, mens Oslo, Stockholm, Lviv, München, Krakow og den sveitsiske kantonen Grisons trakk seg underveis i prosessen.

For høye kostnader, mangel på politisk støtte og negative holdninger mot IOK var årsaker til at potensielle søkerbyer takket for seg.

Den nyvalgte IOK-presidenten Thomas Bach jobber med reformer som skal gjøre søkerprosessen for OL-arrangementene både enklere, åpnere og billigere. Han vil forsøke å reformere hele den olympiske organisasjonen, og det er ventet at de første reformer vil bli vedtatt i desember i år i forbindelse med den ekstraordinære kongressen i Monte Carlo.

Det reformarbeidet president Bach har satt i gang kalles Reform 2020.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media