Mener OL må bli mindre for å komme tilbake til Europa

Presidenten i Det tyske skiforbundet, Franz Steinle.

- MÅ KUTTE KONSTANDER OG STØRRELSE: Presidenten i Det tyske skiforbundet, Franz Steinle, sier at OL må kutte både kostnader og størrelse for å bli spiselig for europeiske og skandinaviske land igjen. Foto: AP Photo/Matt Slocum
- MÅ KUTTE KONSTANDER OG STØRRELSE: Presidenten i Det tyske skiforbundet, Franz Steinle, sier at OL må kutte både kostnader og størrelse for å bli spiselig for europeiske og skandinaviske land igjen. Foto: AP Photo/Matt Slocum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Presidenten i Det tyske skiforbundet, Franz Steinle, sier at OL må kutte både kostnader og størrelse for å bli spiselig for europeiske og skandinaviske land igjen.

- Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) må moderere seg kraftig for at vinter-OL igjen skal få innpass på det europeiske markedet, mener tyskeren.

- Det viktigste for IOK er å legge vekk gigantismen som preger lekene nå. Det gjelder å komme tilbake til en mer normal skala, sier den tyske skipresidenten.

Han understreker at det ikke var tilfeldig at den ene søkeren etter den andre falt fra når det gjeldt lekene i 2022. Nå står IOK igjen med to søkere, Beijing og Almaty, mens Oslo, Stockholm, Lviv, München, Krakow og den sveitsiske kantonen Grisons trakk seg underveis i prosessen.

For høye kostnader, mangel på politisk støtte og negative holdninger mot IOK var årsaker til at potensielle søkerbyer takket for seg.

Den nyvalgte IOK-presidenten Thomas Bach jobber med reformer som skal gjøre søkerprosessen for OL-arrangementene både enklere, åpnere og billigere. Han vil forsøke å reformere hele den olympiske organisasjonen, og det er ventet at de første reformer vil bli vedtatt i desember i år i forbindelse med den ekstraordinære kongressen i Monte Carlo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer