Mener Ole Gunnar Solskjær må bli nådeløs: - Fortsatt Mourinhos lag

Den anerkjente eksperten Guillem Balague mener Manchester United fortsatt er José Mourinhos lag.

MÅ TA TØFFE VALG: Guillem Balague mener Ole Gunnar Solskjær må vise spillerne hvem som er sjefen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅ TA TØFFE VALG: Guillem Balague mener Ole Gunnar Solskjær må vise spillerne hvem som er sjefen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Manchester United - Barcelona 0-1

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United står med fire tap på de fem siste kampene under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Det er en sterk kontrast til starten under nordmannen, hvor det gikk 12 kamper før det første nederlaget kom.

Guillem Balague, som er fra Barcelona, er en av de mest anerkjente journalistene i fotballen. Han opptrer ofte som ekspert på engelsk TV og har blant annet skrevet bøker om Barcelona og Lionel Messi.

Balague var ringside på Old Trafford, og mener at tidligere Manchester United-manager José Mourinho fortsatt henger som en skygge over de rødkledde.

- Det er fortsatt Mourinhos lag, mentalt sett, mener Guillem Balague.

- Det som skjedde de første ukene, var på bakgrunn av at spillerne ønsket å vise at de var bedre enn de var før, de ønsket friheten til å uttrykke seg selv. Det kom som en reaksjon på at José Mourinho dro, sier 51-åringen til Dagbladet.

EKSPERT: Guillem Balague. Foto: Adam Holt/NTB Scanpix
EKSPERT: Guillem Balague. Foto: Adam Holt/NTB Scanpix Vis mer

- Men etter det, og det er nesten naturlig, så senker man seg litt. Spillerne tenker at de har en manager som de kan stole på, så du slapper litt av. Så den tredje fasen er når Solskjær blir nådeløs og sier: «Slapper du av, så er du ferdig. Er du ikke god nok, er du ferdig. Har du ikke kvaliteten som skal til, er du ferdig», sier Balague og fortsetter:

- Og så må han bygge opp laget igjen. Og han trenger mer enn ett overgangsvindu å gjøre det på. Dette er Manchester United, det burde være et lag som gjør at supporterne gir høy lyd fra seg hele tiden, og det har bare skjedd noen få ganger her i kveld. De satte ikke på det femte giret i det hele tatt.

TILBAKEBLIKK: Solskjær har ikke mistet troa på avansement i Champions League etter tapet mot Barcelona, og benyttet anledningen til å minne pressen på at det har skjedd mirakler i den spanske storbyen tidligere. Video: Fredrik N. Filtvedt/ Dagbladet TV Vis mer

Sjanseløse

Spanjolen mener at Manchester United «ikke har en sjanse» i returoppgjøret på Camp Nou tirsdag, og at Solskjær har en stor jobb foran seg med å gjøre United til en tittelutfordrer både i Champions League og Premier League.

- Det er en stor avstand, en stor avstand. Du så det her i dag. Kvartfinale er kanskje det nivået Manchester United er på i dag, kanskje lavere, for de var faktisk heldige som gikk videre. Men uansett så må du ikke ødelegge hele laget. Det er en ellever som er veldig bra, ikke bare bra, men veldig bra, sier Balague og fortsetter:

- De ble nummer to i Premier League forrige sesong. De er ikke så langt unna, men de må bli sterkere, og jeg mener det er spillere som ikke hører hjemme i Manchester United. Jeg er sikker på at Solskjær har pekt dem ut, og han må hente inn fire-fem klassespillere for å sørge for at det er minst 14 spillere han kan stole på.

Ikke et Solskjær-lag

Det er ventet at Manchester United vil gå gjennom en skikkelig opprydning til sommeren. Balague mener dagens Manchester United ikke ser ut som et Solskjær-lag.

- Jeg gleder meg til å se hva han kan få til, for jeg kjenner ikke igjen hans lag. Slik jeg kjenner ham, og ut fra de få gangene jeg har snakket med ham, så ser jeg på laget og tenker at dette ikke er Solskjærs lag, sier Balague, og peker blant annet på noe som skjedde under kveldens kamp som eksempel.

- De første 15 minuttene forsvarte de seg ikke i boksen, og jeg er sikker på at han ba dem om det, jeg vet at han ba dem om det. Mot PSG i første kamp på Old Trafford, forsvarte de seg dypt, og det er ikke Solskjær. Men han har en tropp som han ikke har bygget selv, sier Balague.

Manchester United reiser til Camp Nou og Barcelona førstkommende tirsdag for å spille returoppgjøret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer