Mener Pistorius drar nytte av protesene

OL-drømmen kan knuses for 20-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sprinteren Oscar Pistorius løper med karbonproteser fra kneet, og har midlertidig tillatelse for å stille i konkurranser med funksjonsfriske.

Fredag løp han et B-heat under Golden League-stevnet i Roma. Det er videoen fra dette løpet som har fått Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) til å stusse på om 20-åringen drar fordeler av karbonprotesene.

- Det ser ut som det er en viss fordel ved elastikken i protesene, sier utviklingsdirektør i IAAF, Elio Locatelli, ifølge The Times.

- IAAF er amatører

Pistorius mener på sin side at IAAF ikke er samarbeidsvillige. Ifølge Guardian beskylder han IAAF for å være amatører, og sammenligner organisasjonens undersøkelser fra Roma-løpet med en FBI-etterforskning.

- Det ville vært mye mer produktivt å gjøre testene med meg, i stedet for mot meg. Jeg har ikke hørt noe fra IAAF, tordnet Pistorius, som også løp 400-meter for funksjonsfriske på friidrettsstevnet i Sheffield søndag. 
 
 

Ble disket

20-åringen løp inn på syvendeplass i Sheffield. Etterpå ble han disket for å ha løpt utenfor banen, og raste mot friidrettsforbundet igjen.

En av representantene fra IAAF skal ha sagt at Pistorius’ deltakelse i løpet kunne bane vei for bruk av jetmotor blant funksjonsfriske.

- Det er rimelig uprofesjonelt av en organisasjon på den størrelsen å komme med slike kommentarer om funksjonshemmede. Det minste de kan gjøre nå, er å bare la meg gjøre et forsøk på å kvalifisere meg til OL, sa Pistorius.

Nick Davies, kommunikasjonsdirektør i IAAF, fnyser av kritikken fra 20-åringen. Han mener organisasjonen lar tvilen komme 20-åringen til gode.

- Vi lar tvilen komme han til gode ved å gjøre undersøkelser på protesene. Jeg tror han trenger å roe seg ned litt. Vi betaler tross alt for undersøkelsene, det gjør ikke han, sier Davies, ifølge The Times.

Angrer på kritikken

Nå angrer Pistorius på de siste dagers kritikk av friidrettsforbundet. Ifølge Daily Telegraph har 20-åringens manager åpnet for samarbeid med IAAF.

- Manageren sa at de er åpne og glade for å samarbeide med oss fra nå av, sier Davies.

Pistorius kjemper en hard kamp for å få løpe i Bejing neste år. Ikke nok med at 20-åringen må kvalifisere seg tidsmessig.

Det er ikke sikkert han får lov til å prøve engang.

-
Vi har ingenting mot funksjonshemmede utøvere, men mener protesene hans er tekniske hjelpemidler. Vi vil gjerne få Oscar inn på et labratorium, hvor vi kan gjøre mer detaljert testing, sier Davies.

• Tror du Oscar Pistorius\' proteser gir bedre forutsetninger for å løpe fort?

TRENING: Å mangle to legger krever visse forberedelser for Oscar Pistorius.
FORNØYD: 20-åringen løp inn på andreplass i B-heatet i Roma på fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer