Mener rekorden kan knuses

Karsten Warholm knuste verdensrekorden på 400 meter hekk. Rival Rai Benjamin mener det ikke stopper her.

KLARER ALT: NRK-profilen i ekstase når Karsten Warholm løper inn til OL-gull og ellevill verdensrekord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Video: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Lyd: NRK. Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): - Det er definitivt mulig å løpe fortere. Jeg sa det for to år siden at 45-tallet er mulig, og det skjedde i dag. Herfra og ut handler det om å løpe 45,5. Vi kan løpe mye fortere, det kan jeg også.

Stemmen tilhører sølvvinner Rai Benjamin (24), som var 23 hundredeler bak Karsten Warholms verdensrekord på 45,94.

Selv om rekorden ble knust med vanvittige 76 hundredeler, mener amerikaneren at både han og Warholm har mer å gå på.

- Jeg vil at det skal være slik. Jeg vil ikke ha enkle seire, jeg vil at det skal være verdt noe, om vi må løpe 45,5 så får det bli slik. Jeg mener definitivt at vi kan løpe fortere, sier Benjamin, som klokket inn på tiden 46,17.

Warholm ble deretter spurt om han ble redd over den uttalelsen til Benjamin.

- Ja, litt. 45,5, sier Warholm på engelsk henvendt til Benjamin og fortsetter:

- Det viser at jeg må fortsette å jobbe.

GULL: Karsten Warholm innfridde og tok en imponerende gullmedalje og ny verdensrekord på 400 meter hekk i OL i Tokyo. Foto: Bjørn Langsem. Video: Discovery+ Vis mer

Alison dos Santos (21) tok OL-bronsen på 46,72 - to hundredeler fra den tidligere rekorden. Benjamin mener det er ellevilt at det er tre så gode utøvere på øvelsen.

- Det er galskap at vi alle er gode på samme tid. Karsten startet dette ved å slå verdensrekorden. Alle tre kom hit og nesten knuste 46,70. Vi er i en annen stratosfære. Det kommer til å nå nye høyder. Vi har to nye mesterskap som kommer. Det kommer til å bli spennende, sier Benjamin.

Kevin Youngs verdensrekord på 46,78 fra OL i 1992 sto i 29 år. Rekorden Warholm satte på Bislett ble stående i en snau måned.

Spørsmålet er hvor lenge verdensrekorden satt her i Tokyo holder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer