Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener Rosenborg må la Hamrén gå

Gamle RBK-helter forstår at svensken vil bli landslagsjef.

PÅ VEI OVER GRENSA: Rosenborg bør takke for innsatsen og innse at Erik Hamrén blir landslagsjef, mener gamle RBK-helter. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
PÅ VEI OVER GRENSA: Rosenborg bør takke for innsatsen og innse at Erik Hamrén blir landslagsjef, mener gamle RBK-helter. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet.no): RBK-trener Erik Hamrén var i går i møte med Lars-Åke Lagrell, lederen for det svenske fotballforbundet, og diskuterte
muligheten for å bli landslagstrener for Sverige.

I dag melder Expressen at Hamrén har sagt at han vil takke ja til landslagsjobben, dersom den formelle henvendelsen kommer fra  forbundet.

Norske fotballeksperter med hjertet i Rosenborg tror gamleklubben igjen må ut på trenerjakt.

- Da navnet hans først kom opp så ble jeg litt sur på ham. Han har endelig fått laget opp og de skal spille kvalifisering til Champions
League. Men på den annen side så forstår jeg ham. Han er 52 år og får tilbud om å bli landslagssjef. Hvis han sier nei, så kommer det kanskje en ny mann som gjør sukess og da kan det være ti år til neste sjanse. Hensynet til familien i Sverige er selvsagt også viktig, jeg ser det, sier Mini Jacobsen til Dagbladet.no.

Dumt å tviholde på ham
Han mener RBK ikke har noe valg når Hamrén har lyst til å bli landslagtrener.

- Klubben kan ikke ha en trener som ikke vil være der. Det er sjelden god timing på slike jobber og Rosenborg må bare si takk for innsatsen og lykke til videre.

Også Bent Skammelsrud tror det blir trenerskifte på Lerkendal.

- Jeg tviler på at RBK vil være tjent med å beholde Hamrén, selv om han er så proff at han sikkert ville klare det om det skulle ende med at han blir værende. Jeg tror nok RBK bør innse at de nok en gang må ut og hente ny trener, sier han til Dagbladet.no.

Karl Petter Løken mener det er dumt for Rosenborg at Hamrén nå trolig forsvinner.

- Hvis det svenske forbundet innstiller på Hamrén, så regner jeg med at han forsvinner til Sverige. Det virker som om Hamrén har mer lyst på jobben som svensk landslagstrener og det er dumt å holde på folk som er motivert for noe annet. Det er synd for Rosenborg, selvsagt.

Skammelsrud forstår godt at det frister å bli landslagssjef.

- Han kan nå velge mellom to goder, han har muligheten til å nå Champions League med Rosenborg, og har lagt et godt grunnlag gjennom en god sesong. Men han får nok ikke mange sjanser på jobben som svensk landslagstrener. Det er sikkert noe han føler litt på, sier han.

God grunnmur
Ekspertene roser Hamrén for jobben han har gjort med å bygge opp laget og mener det er laget et veldig godt grunnlag for framtida.

- Rosenborg trenger ikke begynne på nytt, de har lagt et fundament i klubben med unge og gode spillere som har framtida foran seg. Alt faller ikke på Hamrén, men han har snudd litt om på RBKs styrker. De er blitt veldig solide bakover, og har lagt et godt grunnlag for å gjøre det enda bedre offensivt neste år. Så det vil være veldig synd for klubben og spillerne, mener Skammelsrud.

Mini mener RBK har et svært solig grunnlag for neste år.

- Det er et stort tap for laget, men samtidig har Hamrén bygd en veldig solid grunnmur. Men det er klart, med en ny trener så blir det
endringer i støtteapparat, rutiner, spillestil osv. Det kan sette dem tilbake.

Løken tror Rosenborg ville gått et steg videre hvis de hadde beholdt Hamrén neste år.
- Det er uheldig nå, spesielt siden det har vært så mange trenerskifter de siste årene og fordi Rosenborg har blitt et så solid lag.

Ønsker seg Sollied
Men dersom Rosenborg får en kvalitetstrener, så tror Mini de er favoritter i tippeligaen også neste år.

- Jeg ønsker med Jan Jönsson eller Trond Sollied. Å velge mellom dem er litt som å velge mellom Kvikk Lunsj og Peanøttkubbe, begge deler er godt. Men jeg ser at det kan bli problematisk overfor Stabæk. Ikke bare å hente treneren til hovedkonkurrenten.

Skammelsrud peker også på Trond Sollied, som for tiden er uten jobb.

- Den første jeg tenker på er Trond Sollied. Han kjenner Rosenborg og har lykkes internasjonalt. Jeg tror han er den beste treneren
for klubben.

Karl Petter Løken løfter fram Kåre Ingebrigtsen som en spennende outsider til jobben.

- Det er vanskelig, men et par av dem som har vært omtalt før bør være aktuelle. Trond Sollied og Åge Hareide, de har vært der før og
kjenner Rosenborg godt. De vil gli godt inn. I tillegg har de en spennende kandidat i Bodø på sikt, det er litt tidlig ennå. Jeg har  sansen for Kåre Ingebrigtsen, han er en fin type.

Mini mener mange i Trondheim vil ha vanskelig for å svelge Åge Hareide som RBK-trener, på grunn av måten han forlot klubben på.

- Men når de vinner noen par fotballkamper så vil det nok gå bra.

Smekk til Langrell
Lagrell har fått krass kritikk for at han troppet opp i Trondheim og nærmest avholdt pressekonferanse om sin samtale med Hamrén. RBK-sjef Nils Skutle mener svensken har opptrådt respektløst.
 
Mini synes Hamrén har opptrådt bra gjennom prosessen, siden han hele tiden har sagt at han har lyst på Sverige-jobben.

- Men Rosenborg bør smekke til Langrell. Han kan ikke bare komme og intervjue en mann som er under kontrakt, det er ikke sånn man gjør det. Nå må det svenske forbundet gjøre dette på formelt vis, sier Mini.

Skammelsrud og Løken mener derimot at det må være greit å snakke med folk, selv om de er kontraktsbundet.

- Du kan sikkert diskutere framgangsmåte, men det kan ikke bli sånn at du ikke har lov til å snakke med noen så lenge de er under kontrakt. Dette møtet ble riktignok som en pressekonferanse, men saken i seg selv kan ikke være noen hemmelighet. Navnet til Hamrén har vært nevnt lenge, sier han.

- Nei, jeg vet ikke helt hvordan de skulle gjort det annerledes. De burde kanskje ha kontaktet RBK først, men de har vel stort sett
hatt uformelle samtaler. Det er ikke et spill som har gått for lukkede dører. Jeg synes vel ikke at dette kommer som en stor overraskelse, Sverige har vært ute etter trener og det er kjent i media, sier Løken.

FORSTÅR HAMRÉN: Jahn Ivar Mini Jakobsen ble først sur på Hamrén, men forstår at tilbudet frister 52-åringen. Foto: Scanpix
FORSTÅR HAMRÉN: Jahn Ivar Mini Jakobsen ble først sur på Hamrén, men forstår at tilbudet frister 52-åringen. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media