Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener Sandbech ble bortdømt igjen

- Kritikkverdig.

BORTDØMT IGJEN? Både TV2 og NRKs ekspertkommentatorer mener Ståle Sandbech ble bortdømt i kveldens finale i X-Games. Det ble han også i OL. Foto: Snowboardforbundet
BORTDØMT IGJEN? Både TV2 og NRKs ekspertkommentatorer mener Ståle Sandbech ble bortdømt i kveldens finale i X-Games. Det ble han også i OL. Foto: Snowboardforbundet Vis mer

(Dagbladet): Ståle Sandbech kjørte tidligere i kveld ned til 2. plass i Slopestyle-finalen i X-Games. Rykkinn-gutten var ett poeng unna seieren i det prestisjefylte løpet, som ble vunnet av kanadiske Mark McMorris.

Det er andre gang på under et år nordmannen taper et stort løp på målstreken. Under OL i Sotsji tok han Norges eneste snowboard-medalje da tok sølvet i Slopestyle. Sandbech var storfornøyd med medaljen, mens en rekke eksperter mente nordmannen ble bortdømt, og skulle ha vunnet.

Det samme skjedde under dagens finale, sier TV 2s ekspert Jonas Greve til NRK, som først omtalte saken. Det gjentar han også overfor Dagbladet:

Bortdømt - Ja, jeg mener han ble bortdømt. Ståle kjørte helt fantastisk bra. Det er ikke det at McMorris kjørte dårlig, men Ståle kjørte hakket bedre. Hoppkombinasjonen han gjør er det ingen som matcher, sier Greve til Dagbladet.

Han vil likevel ikke kalle det en skandale på linje med det som skjedde i Sotsji.

- Dette er kritikkverdig. Flere jeg har snakket med mener det er underdømt. Men dommerne har en vanskelig jobb her, sier Greve.

NRKs ekspert, Tom Hovde, deler Greves synspunkt.

- Ja, jeg deler det til den grad at man kan stille spørsmålstegn rundt poengsummene til de to. Som Greve nevnte, er ikke dette i nærheten av det som skjedde i Sotsji, sier Hovde til Dagbladet.

Favoriserer? Han har sett etter mulige forklaringer på hvorfor det ble dømt slik.

- Vi ender opp med at McMorris får bedre betalt for rail-seksjonen. Det kompenserer for at han har en feil i landinga i sitt første hopp. Jeg snakker med det ut fra det jeg regner med er dommernes avgjørelse. Det er ingen stor feil, men en feil, sier Hovde.

Greve mener det kan være snakk om at dommerne favoriserer de amerikanske og kanadiske superstjernene.

- Min personlige mening er at jeg tror svaret på det er ja, på grunn av rating. Sportslig er de på samme nivå, men McMorris en større superstjerne her borte, sier Greve til Dagbladet.

Hovde er ikke like sikker i sin sak der.

- Det er et godt spørsmål. Jeg er nok litt mer usikker, de har kjørt reklamepauser der de har fokuser på nettopp Sandbech, han og Horgmo er superstjerner her borte. De får like mye oppmerksomhet for det sportslige som McMorris gjør. Jeg vil ikke strekke det dit hen at jeg vil si at det er partisk dømming. Jeg mener ikke det var det, men forstår at noen ser det dit hen.

- McMorris er et fryktelig stort navn i USA. Han er det. Noen glemmer at han er kanadier. Men jeg vil ikke si det var partisk, sier Hovde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media