Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener Solskjær bør hente Özil

Torsdagens borteseier til tross, Manchester United ble møtt med krass kritikk fra klubblegenden Paul Scholes. Han mener Ole Gunnar Solskjær burde se til Arsenal for løsningen på problemene.

I RAMPELYSET: Frittalende fotballekspert Paul Scholes, utfryste Mesut Özil og pressede Ole Gunnar Solskjær. Alle foto: PA Photos.
I RAMPELYSET: Frittalende fotballekspert Paul Scholes, utfryste Mesut Özil og pressede Ole Gunnar Solskjær. Alle foto: PA Photos. Vis mer

- Det var litt optimisme etter Liverpool-kampen. Det var en liten opptur. Men så kommer vi til i kveld, og det føles veldig likt sånn det var i starten av sesongen.

Det sa Paul Scholes i BT Sports' studio etter at Manchester United torsdag kveld slo Partizan 1-0 på bortebane.

Langer ut mot prestasjonen

Det var Ole Gunnar Solskjær og de røde djevlenes første seier på fremmed gress på hele 232 dager. Ikke siden den utrolige triumfen mot PSG i den franske hovedstaden seint en marskveld har Manchester United vunnet på bortebane.

Solskjær fikk ros etter at han endelig fikk satt en stopper for den skrekkelige resultatrekka, men ikke fra Scholes. Han var langt fra nådig med klubben han spilte for fra 1993 til 2013 (med ett halvt års avbrekk fra slutten av 2010/11-sesongen til januar 2012, etter at han la opp, men gjorde comeback).

- Det er som et lag fullt av fremmede. Det ser ut som de aldri har spilt sammen. Det er ingen samhandling mellom midtbanen og spissene, sier Scholes, som mente at spesielt pasningsspillet tidvis var fryktelig.

Scholes vet selv en ting eller to om godt pasningsspill. Han har flere ganger blitt hyllet som den beste midtbanespilleren i sin generasjon, i ei tid da Zinédine Zidane, Ronaldinho og Steven Gerrard alle var aktive.

- Du vil bli oppmuntret. Du vil se godt spill i ny og ne, veggspill her og der, en playmaker som mottar ballen og vender. Men det er ingenting, mener Scholes.

Løsningen, sånn han ser det?

Mesut Özil.

TUNG TID: Mesut Özil har slitt med både spilletid og selvtillit den siste tiden. Her fra finaletapet i Europa League mot Chelsea i mai. Foto: Shutterstock Editorial.
TUNG TID: Mesut Özil har slitt med både spilletid og selvtillit den siste tiden. Her fra finaletapet i Europa League mot Chelsea i mai. Foto: Shutterstock Editorial. Vis mer

- Kortsiktig løsning

På sitt beste er han en av verdens aller beste playmakere, men tyskeren har vært en skygge av seg selv de siste sesongene. Han er langt unna fast plass i Unai Emerys førsteellever, og har ikke sett ut som den spilleren han en gang var.

Men Scholes tror Özil kan få sin renessanse i Manchester United.

- De kunne trengt en som han, som kan binde laget sammen. Han er en spiller som gjør det. Han har massevis av kvalitet. Det har han vist gjennom karrieren.

Özil har vært med på mye gjennom sin karriere. Han ble hentet til Real Madrid fra Werder Bremen, før han skiftet beite og dro til Arsenal, og har i tillegg vært med på å vinne VM med Tyskland.

- Han kan være en kortsiktig løsning. Jeg tror ikke det skjer, men han er den type spiller som, på kort sikt, United kunne hatt bruk for, mener Scholes.

Özil, som tidlig i 2019/20-sesongen ble utsatt for et ransforsøk i London, erklærte nylig sin kjærlighet for Arsenal og ytret et ønske om å bli værende ut kontraktstida, samtidig som han tok et oppgjør med kritikerne.

Fikk du med deg denne etter oppgjøret mellom Manchester United og Liverpool?

OVERRASKET: United-supportene på vei hjem fra kamp fikk seg litt av en overraskelse da kong Harald plutselig kom inn på SAS-flyet som skulle ta dem hjem til Norge. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

Åpen for januar-handel

Skadeplagede Manchester United har på sin side hatt blandet hell med å hente spillere fra Arsenal. Robin van Persie var essensiell da Manchester United vant ligagull i 2012/13-sesongen, mens Alexis Sánchez har blitt stemplet som en stor flopp.

Mens Scholes kunne tenke seg å se Özil på Old Trafford, har den tyske storavisa Bild hevdet at Thomas Müller er på ønskelista til de røde djevlene når overgangsvinduet åpner i januar. Solskjær har selv sagt at selv om januarvinduet er et vanskelig et, er han åpen for å vifte med sjekkheftet dersom den riktige spilleren skulle være tilgjengelig.

Potensielle Müller- og Özil-kjøp ville stridet veldig med den nye overgangspolitikken Solskjær har innført, som baserer seg på unge, tekniske og hardtarbeidende spillere, gjerne med britisk pass.

Erling Braut Haaland er en annen unggutt som - riktignok med norsk pass - har blitt koblet til United.

Manchester United ligger i skrivende stund på 14. plass i Premier League med fattige ti poeng på ni kamper. Søndag venter nyopprykkede Norwich City på Carrow Road - til det som blir en ny, viktig bortekamp for Solskjær, der han atter en gang har muligheten til å rette på den skrekkelige bortestatistikken.

Forrige borteseier i Premier League, kom nemlig mot Crystal Palace - 27. februar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media