Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener Solskjær forsøkte å forvirre motstanderen

Da Ole Gunnar Solskjær snakket om Anthony Martial etter Everton-kampen, hadde pipa fått en annen lyd siden torsdag.

HØR NÅ HER: Spilte Ole Gunnar Solskjær et spill da han snakket om Anthony Martial før kampen mot Everton? Foto: Martin Rickett/PA via AP/NTB Scanpix
HØR NÅ HER: Spilte Ole Gunnar Solskjær et spill da han snakket om Anthony Martial før kampen mot Everton? Foto: Martin Rickett/PA via AP/NTB Scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Det var knyttet stor usikkerhet til om Anthony Martial (24) ville spille mot Everton - etter at franskmannen var utelatt fra kamptroppen i Europa League pga en mindre skade.

Ole Gunnar Solskjær (47) ga det som fremstod som en oppriktig analyse av skadesituasjonen etter kampen mot Club Brugge torsdag kveld.

- Jeg vet ikke, han avbrøt treningen i går og har blitt behandlet. Han forsøkte litt i dag og hadde en test i morges. Det er ikke hamstringen, det er i og rundt kneet, så jeg vet ikke, sa Solskjær, som ikke virket å ha full oversikt på det tidspunktet.

Startet plutselig

Lørdag kveld, dagen før kampen mot Everton på Goodison Park, meldte lokalavisa Manchester Evening News at Martial ikke var en del av United-troppen som møttes på hotellet Lowry - slik laget gjør dagen før kamp.

Det ble derfor spekulert i om angriperen ville miste nok en kamp for de røde.

Så kom kampdagen, hvor Martial plutselig var i startoppstillingen likevel. Da hadde pipa fra Solskjær fått en annen lyd da han skulle forklare laguttaket.

- Det går fint, ikke noe problem. Det var bare for å være på den sikre siden på torsdag. Han kunne sannsynligvis spilt da også, men vi tok ikke sjansen. Vi var sikre på at Odion (Ighalo) ville spille bra, sa Solskjær til MUTV før kampstart.

For å forvirre?

Dette har fått Manchester Evening News (MEN) til å spekulere i om Solskjær har spilt «mind games» med Everton-manager Carlo Ancelotti. I papiravisa står det blant annet:

«Noen ganger gir han (Ole Gunnar Solskjær, journ.anm.) inntrykk av at han faktisk ikke vet hva som skjer og forvirringen rundt Paul Pogba gjør ham og spillerne få tjenester - likevel ser dette ut som et genuint forsøk på å forvirre motstanderen.»

MEN sikter til de stadige meldingene og uttalelsene om skadesituasjonen til Pogba, som hele tiden endrer seg.

Tidligere United-manager Sir Alex Ferguson var forøvrig kjent for å spille liknende type spill.

United-fansen har ved flere anledninger denne sesongen trodd at Solskjær har forvirret omgivelsene med vilje, etter å ha snakket om skadde spillere.

Det har derimot vist seg å ikke stemme.

Rashford-skade

Det er mulig at Solskjær ville være forsiktig med Martial, med Marcus Rashfords skade friskt i minnet. Spissen spilte flere kamper enn United egentlig ønsket, fordi han var så viktig for laget.

Rashford sleit med ryggen og fikk et innhopp mot Wolverhampton i FA-cupen da skaden ble forverret i januar. Han er ute i flere måneder.

- Han er desperat etter å komme tilbake, uttalte Solskjær nylig.

Det er bare Solskjær som vet hva som ligger bak egne uttalelser angående Martial. Svaret får vi nok aldri.

Hele Norges coronakart