Mener Sørloth har to problemer

Alexander Sørloth sammenliknes stadig med Erling Braut Haaland. Det skaper et større press på angriperen.

GODE VENNER: Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland på landslagstrening i forbindelse med Nations League. Foto: Fredrik Hagen / NTB
GODE VENNER: Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland på landslagstrening i forbindelse med Nations League. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

RB Leipzig - Borussia Dortmund lørdag 18.30.

Lørdag kan de to landslagskameratene Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland stå ansikt til ansikt når RB Leipzig tar imot de gulkledde i Bundesliga.

Men det spørs om det ikke blir mot slutten av oppgjøret, for de siste fem ligakampene har Sørloth startet på benken - for så å komme innpå mot slutten.

Angriperen har startet fire av 13 ligakamper og kommet innpå i de ni øvrige oppgjørene. Han står fortsatt uten scoring i serien.

Det var det nok ikke mange som hadde trodd før sesongstart, etter at Sørloth ble hentet for rundt 240 millioner kroner i september.

TØFF START: Alexander Sørloth har fått en tøff start på oppholdet i RB Leipzig. Foto: Ronny HARTMANN / POOL / AFP / NTB Scanpix
TØFF START: Alexander Sørloth har fått en tøff start på oppholdet i RB Leipzig. Foto: Ronny HARTMANN / POOL / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Et lite problem

Den tyske sjefsreporteren Guido Schäfer (56) følger RB Leipzig for lokalavisa Leipziger Volkszeitung. Han tror Sørloth er under større press på grunn av Haaland.

- Ja, jeg tror det. Han har to problemer: Han er en norsk spiss og han er ikke Erling Haaland. Haaland er verdensklasse i en alder av 19 år. Han er så dyktig og det er ikke så lett å sammenliknes med Erling. Det er et lite problem for Alexander. Fansen tenker: «Hvorfor er han ikke som Erling?» Men han er en annerledes spiller. Han er ikke like god som Erling Haaland akkurat nå, sier Scäfer, som selv spilte fotball på nest høyeste nivå i Tyskland som aktiv.

Det er svenske Emil Forsberg og danske Yussuf Poulsen som har byttet på å lede Leipzig-angrepet denne sesongen.

13,18, 29, 28 og 17 er ikke forrige helgs lottotall, men antall minutter Sørloth har fått spille de siste fem seriekampene.

- Sørloth er tredjevalg i øyeblikket. Poulsen kjenner systemet og vet hva han skal gjøre. Det er vanskelig å takle systemet og taktikken til Nagelsmann (RB Leipzigs manager, journ.anm.), som krever så mye fra alle spillerne sine. Alle spillerne trenger tid til å takle dette, men jeg mener han har en fin framtid. Han har vært veldig god i trening og jeg håper for Alexanders skyld at det vil fungere bedre i framtida, sier Scäfer.

- Tror du tysk presse har større forventninger til Sørloth på grunn av Haaland?

- Ja, slik er det. Det er virkeligheten. Tysk presse ser en norsk spiller, en som spiller sammen med Erling på landslaget, som scorer mål der sammen med ham. Men du må vite at de er forskjellige spillere. Begge er spisser, begge er norske, men Erling er Erling. Han er en av de beste spissene i verden. Alexander er en god spiller, men ikke en verdensklassespiller.

Overrasket

RB Leipzig håpte nok at Sørloth ville fylle tomrommet etter Chelsea-spiss Timo Werner, som scoret 28 mål på 34 ligakamper i sin siste sesong i Tyskland før han dro til Premier League.

- Er du overrasket over Sørloths start på Leipzig-karrieren?

- Ja, litt, selvfølgelig. Det var en stor overgang som gikk over flere uker, og det var mange klubber involvert. Vi håper det vil fungere på sikt. Jeg så noen videoer av Alexander og jeg mente det var en bra fyr, med god kroppsbygning, fart og karakter. Det er litt skuffende akkurat nå, men jeg tror det vil fungere i framtida.

Scäfer utdyper:

- Jeg vet hvor vanskelig det er for unge spillere. Han kostet mye og presset er høyt. Han trenger noen gode kamper og noen mål og litt suksess, så vil det fungere. Nå har han for mange ting i hodet samtidig. Det er ikke så bra for ham. Jeg er veldig positiv og tror han vil bli en suksess i framtida, sier Scäfer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer