Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Calle Halfvarsson vs. Petter Northug

Mener sosiale medier ødelegger Northugs karriere: - Synes fryktelig synd på ham

Overfor Dagbladet er Petter Northug nok en gang nådeløs mot rivalen Calle Halfvarsson, i kjølvannet av svenskens anklager om at Northug ikke er fokusert nok på idretten.

FOKUS: Calle Halfvarsson anklager Petter Northug for å ha mistet fokus. Northug ber Halfvarsson oppsøke hjelp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FOKUS: Calle Halfvarsson anklager Petter Northug for å ha mistet fokus. Northug ber Halfvarsson oppsøke hjelp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug lever opp til årstiden og høster inn likes på Instagram med sine kreative og morsomme bilder med treffende bildetekster - alt fra fordreide bilder om sin egen vekt til brødresammenlikninger med Vidar Løfshus.

Rivalen Calle Halfvarsson sier nå i et intervju med Expressen at han tror Northugs fokus i sosiale medier går på bekostning av det sportslige.

- Jeg vet ikke hvor mye Petter bryr seg lenger. Jeg tror ikke han er like dedikert til sporten som han var før, sier Halfvarsson til den svenske avisa.

- På sosiale medier derimot har han mye for seg. Jeg tror at hvis man holder for mye på med sosiale medier, vil det ta fokus vekk fra treningen. Det virker som det er for mye lek foran kamera med Petter.

Northug: - Synes fryktelig synd på ham

Overfor Dagbladet er ikke Petter Northug nådig når han blir konfrontert med Halfvarssons uttalelser.

KONTROLL: Petter Northug har hittil i karrieren alltid slått Calle Halfvarsson når det gjelder.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KONTROLL: Petter Northug har hittil i karrieren alltid slått Calle Halfvarsson når det gjelder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Han som aldri har prestert, tenker jeg veldig lite på. Jeg synes jo fryktelig synd på ham som person, der han står uten individuelle titler og har ødelagt for sin egen nasjon på alle stafettene som ankermann, sier Northug til Dagbladet.

- Det er nok et resultat av frustrasjonen over det som vi ser i media nå. Det har nok vært en tøff tid for ham etter VM på hjemmebane, men det må han komme seg over nå og se framover, oppfordrer 31-åringen.

Håper Halfvarsson får hjelp

Mosvik-ekspressen har 13 VM-gull og topper adelskalenderen blant mannlige langrennsløpere suverent med fire VM-gull mer enn Bjørn Dæhlie. Hva angår OL-gull har Northug med sine to triumfer et stykke opp til Dæhlie, men trolig ville 31-åringen blitt olympisk mester allerede i 2006 om han fikk sjansen.

ORDKRIG: Petter Northug fortsetter ordkrigen med svenske Calle Halfvarsson. I går uttalte svensken at Norge burde være glad for at Northug ikke gikk stafetten. I dag slo nordmannen tilbake med samme mynt. Video: NTB Scanpix / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Calle Halfvarsson har på sin side ingen individuelle mesterskapsmedaljer. Da Sverige vant OL-stafetten i Sotsji, var Halfvarsson for øvrig ikke én av de fire utvalgte.

- Alle de elendige taktiske valgene må han prøve å lære av, men han gjør det samme om og om igjen. Så det ser ikke lyst ut, dessverre. Vi får håpe Calle får den hjelpen han trenger gjennom det svenske apparatet før det går skikkelig ille, sier Northug til Dagbladet.

- Vil du hjelpe Calle hvis han spør hvordan han kan finne toppformen til mesterskap?

- Han har jo vært i form, men det hjelper lite når det taktiske er på nivå med stafettlaget som Krister Sørgård tok ut i 2006, sier langrennsesset og refererer til lekene i Torino som han selv ble vraket til på kontroversielt vis.

Svensken Northug-dilemma

Halfvarsson var i strålende slag i sesonginnledningen forrige sesong da han vant både sprinten og 10 kilometer fristil på Lillehammer, men akkurat som i 2014/15-sesongen sviktet han da det gjaldt i mesterskap.

STORFORM:  Petter Northug var i storform da han møtte til pressekonferanse i Lahti før VM-sprinten torsdag. Video: Tore Meek Redigerer: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix / Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Northug har selv uttalt at han vil legge opp om Halfvarsson vinner verdenscupen sammenlagt. Det gir svensken et potensielt dilemma om han skulle få muligheten til det ved sesongslutt.

- Det kan bli en vanskelig situasjon, hvis jeg tar et par OL-gull og ligger an til å vinne verdenscupen. Jeg vil jo ikke at Petter skal legge opp. Da må jeg vurdere om det er verdt det, sier Halfvarsson til Expressen.

Han tror ikke Northug får sjansen som ankermann på det norske stafettlaget i OL i Pyeonchang. I stedet frykter han andre norske konkurrenter mer enn Mosvik-ekspressen.

Frykter Klæbo

- Hvilken nordmenn frykter du mest til vinteren?

- Det er Johannes Høsflot Klæbo jeg tror mest på. Han er så sykt raskt og er som en ny Petter, sier Halfvarsson.

- Han har en annen personlighet med glimt i øyet, men hvis han vinner mer, kan han sikkert bli «kaxig» han også, sier svensken og ler.

Noen vil kanskje mene at også Halfvarsson er noe «kaxig». I sommer uttalte 28-åringen at han egentlig er bedre enn Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug, noe som fikk blant annet Dario Cologna, Maurice Manificat og Northug selv til å stusse.

- Hvis han melder seg på et kurs i virkelighetsoppfatning, skal jeg betale for ham, svarte Northug kontant til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!