Eksperter:

Mener spillerne er problemet

I ekspertenes dom etter det ydmykende tapet mot Everton omtales spillerne og kontraktsituasjoner som Manchester Uniteds store problem.

YDMYKET: Ole Gunnar Solskjær og spillerne ble ydmyket mot Everton søndag. Foto: NTB Scanpix
YDMYKET: Ole Gunnar Solskjær og spillerne ble ydmyket mot Everton søndag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Søndag ettermiddag ble Ole Gunnar Solskjær og Manchester United ydmyket da de tapte 4-0 for Everton på Goodison Park. Tapet gikk såpass inn på nordmannen at han etter kampslutt ba om unnskyldning til fansen.

På pressekonferansen etter kampen kom Solskjær med en kraftig advarsel til egne spillere etter å ha blitt spurt om spillerne bryr seg nok.

- Jeg vet ikke. Du må spørre dem, sa han og tilføyet:

- Jeg kommer til å oppnå suksess med denne klubben, og det finnes spillere som ikke kommer til å være en del av det.

Fortsatt i kampen

Man skulle tro at United-laget var lystne på å revansjere seg etter braktapet mot Barcelona i midtuka. Men lokalavisa Manchester Evening News' spillerbørs etterlater seg et inntrykk av at det knapt kunne gått verre: Samtlige spillere som startet kampen belønnes med karakter 1 eller 0.

Til tross for tapet, er ikke håpet om en Champions League-billett ute helt ennå. For både Tottenham og Arsenal tapte også, som gjør at bare tre poeng skiller Manchester United på sjetteplass og Tottenham på tredjeplass.

Men for å oppnå resultater, er Solskjær nødt til å identifisere årsaken til at laget har tapt seks av sine åtte siste kamper.

Tidligere United-profil Gary Neville mener at det er spillernes kontraktsituasjon som er problemet.

UNITED-STJERNE: Paul Pogba fikk se video av sin egen finte av Dagbladets reporter. Franskmannen likte åpenbart det han så - og ba like gjerne om å få klippet tilsendt. Vis mer

Mulig problem

Sky Sports' sportssending uttalte Neville at det har oppstått alvorlige problemer i forbindelse med spillerne som fortsatt ikke har signert nye kontrakter. Den spanske trioen David de Gea, Juan Mata og Ander Herrera er blant spillerne som befinner seg i denne situasjonen.

- Spillernes kontraktsituasjoner skaper mye distraksjon. Men jeg vil holde dommen over individuelle spillere for meg selv for øyeblikket. Neste søndag er det tid for å reflektere, sier Neville.

Oppgitt Carragher

I samme sending mimrer Liverpool-legende Jamie Carragher tilbake til tida på Anfield. Han forteller at selv om de ikke vant trofeer, så hadde de spillere som Steven Gerrard og Luis Suárez, som de følte at de ikke hadde råd til å miste.

- Det samme tenker jeg om noen av United-spillerne. De Gea krangler om kontrakten sin, og det samme gjør Pogba, sier han.

Carragher maner imidlertid Solskjær til å ikke tenke at noen spillere er så gode at United ikke har råd til å la dem forlate klubben.

- Dersom spillerne ikke viser den rette innstillingen, så må man bare ta en avgjørelse. Vær en stor og anstendig klubb og si: «Ok. Dersom du ikke aksepterer betingelsene våre, så finner vi bare en annen».

Forsvarer Solskjær

Manchester Evening News' kommentator, Samuel Luckhurst, vil heller ikke legge skylda på Solskjær.

«Problemet i United er ikke manageren …

… Samme hvilke karakterer det er i laget, er de ikke gode nok. Og de som er sett på som gode nok har ikke karakteren som trengs», skriver han.

Luckhurst mener at hovedproblemet sitter i styret.

«Mangelen på fotballkunnskaper i styret og spillerne er et større problem enn manageren».

- Ikke en unnskyldning

Det har også kommet reaksjoner på Uniteds braktap på Twitter.

- Under Louis van Gaal og José Mourinho hadde spillerne en unnskyldning. De ble holdt igjen av taktikken og lagledelsen. Under Solskjær har de ikke en slik unnskyldning. Han har gitt dem det de ba om. Unnskyldningene er brukt opp. Snart må noen forlate klubben, skriver The Suns sportsjournalist, Duncan Wright.

- Legg skylda på Solskjær om du vil, men faktisk er dette det klareste tegnet hittil på rotet Mourinho stelte i stand. Døm Solskjær når han har brukt pengene Mourinho brukte. Woodward må støtte ham i sommer, skriver sportsjournalist for The Mail on Sunday, Oliver Holt.