SLAG I ANSIKTET: Dette bildet viser angivelig at Luis Suarez slår Gonzalo Jara i ansiktet. Skjermdump: CHV Vivo
SLAG I ANSIKTET: Dette bildet viser angivelig at Luis Suarez slår Gonzalo Jara i ansiktet. Skjermdump: CHV VivoVis mer

Mener Suarez ble provosert etter ballegrep

Legger press på FIFA for å få Suarez frikjent etter ansiktsslaget.

Fjernsynsopptak som viser hendelser dommeren ikke fikk med seg, blir brukt av Uruguays fotballforbund for å få Luis Suárez frikjent for ansiktsslag.

FIFA har åpnet sak mot Liverpool-angriperen etter Suárez i en kamp for Uruguay angivelig slo Chile-forsvarer Gonzalo Jara i ansiktet. Dommer Nestor Pitana fikk ikke med seg hendelsen som oppsto da Suárez og Jara kranglet i forbindelse med en corner.

- Hvorfor nå med Suárez? Det er første gang FIFA griper inn i en episode som har skjedd i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, sier Uruguays fotballpresident Sebastian Bauza til Reuters.

Bauza antydet forrige uke at Suárez nærmest blir forfulgt mens han spiller for Liverpool.

I HARDT VÆR: Luis Suarez har vært involvert i flere kontroversielle episoder på fotballbanen. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Luis Suarez har vært involvert i flere kontroversielle episoder på fotballbanen. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI / NTB scanpix Vis mer

- Vi er opptatt av fair play, men ønsker å tydeliggjøre at Suárez' reaksjon kom etter at Jara provoserte ham ved å ta på hans genitalier. Det var også andre episoder med Jara. Fotball er en sport med kontakt mellom utøverne, og en rekke dommere får ikke med seg det, sier Bauza.

- Det er bilder som viser et slag fra Jara mot (Argentinas) Gonzalo Higuaín, som deretter ikke spilte for Real Madrid på to måneder, men uten at det ble ilagt noen disiplinære straffer, sier Bauza.

Fotballpresidenten drar også fram en episode der han hevder Lionel Messi «slo» etter en boliviansk spiller uten at det fikk konsekvenser. Suárez er uansett ute av spill for Uruguay mot Venezuela 11. juni på grunn av gule kort. FIFA har åpnet for en lengre utestengelse for Liverpool-angriperen.

(NTB)