Mener Sundby er «het kandidat» til VM-lagsprinten

- Klart det kan være aktuelt, sier treneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Uansett hva som skjer i resten av langrennssesongen er Martin Johnsrud Sundby verdt de fleste prisene på neste Idrettsgalla, skrev Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther søndag.

Noen minutter tidligere hadde Sundby forsert monsterbakken i Italia som om han gikk rulletrapp. Da han passerte målstreken klarte 29-åringen noe bare Justyna Kowalczyk og Dario Cologna har gjort tidligere: Å forsvare Tour-seieren fra sesongen i forveien.

Nå har han 340 poengs ledelse til Petter Northug i kampen om verdenscuptrofeet, så det skal mye til at han ikke kopierer den 2014-bragden også.

Men Sundby, som har studert sine egne temposkifter til minste detalj det siste året, er ikke redd for å sette seg flere skjeggete mål. Rett etter Tour-målgangen sa han dette om vinterens VM i Falun:- Jeg regner med å gå fire distanser. Og så har jo Petter og jeg snakket litt om at det hadde vært skikkelig gøy å kjøre en team-sprint sammen.

Dagen etter skibyttet Sundby flørtet med tanken på å få gå lagsprint også før OL i fjor, men faktum er at han fortsatt står uten sprinterfaring fra internasjonale mesterskap. Likevel avviser ikke sprinttrener Arild Monsen Sundbys drøm:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.