UTESTENGT: Martin Johnsrud Sundby. Foto: John Terje Pedersen
UTESTENGT: Martin Johnsrud Sundby. Foto: John Terje PedersenVis mer

Mener Sundby-kontrakt kan være ulovlig:- Det er på kanten

Idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner sier landslagskontrakten til de norske langrennsløperne er på kanten til hva som er lovlig og ikke.

Kjenner snakker om kontrakten, som ifølge skipresident Erik Røste innebærer at utøverne er forpliktet til å følge skiforbundets medisinske råd.

For to uker siden kom nyheten om at Martin Johnsrud Sundby er utestengt i to måneder etter brudd på dopingreglementet. Sundby hadde ved to anledninger hatt for høy konsentrasjon av astmamedisin i kroppen. Dosen han tok, ble tatt etter anbefalinger av landslagslegen.

– Dette er i hvert fall på kanten. Jeg er tilbøyelig til å si at en sånn avtale er tvilsom, forteller Kjenner til NRK.

– Martin fulgte råd fra Norges Skiforbunds lege med hensyn til medisinering, noe han er kontraktforpliktet til å gjøre gjennom landslagsavtalen han har skrevet under på, forklarte skipresident Røste under pressekonferansen for to uker siden.

Kjenner mener det er betimelig å reise spørsmålet om en slik avtale er ulovlig. Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, svarte følgende da NRK konfronterte han med spørsmålet.

– Norges Skiforbund har sagt at alle forhold i denne saken skal evalueres. Det betyr at man også vil gå gjennom innholdet i løperavtalene.

(NTB)

UTESTENGT: Martin Johnsrud Sundby er lettet over at skiforbundet tar på seg skylden for misforståelsen, og er skuffet over at han nå blir utestengt. Han mener han ikke har oppnådd en konkurransefordel. Video: NTB Scanpix Vis mer