Mener Thatcher ødela engelsk fotball

- Det er ingen tvil om det, mener Sam Allardyce.

MAGGIE HAR SKYLDA: West Ham-manager Sam Allardyce anklager tidligere statsminister Margareth Thatcher for å ha «drept» fotballen i landet. Foto: Scanpix
MAGGIE HAR SKYLDA: West Ham-manager Sam Allardyce anklager tidligere statsminister Margareth Thatcher for å ha «drept» fotballen i landet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

West Ham-manager Sam Allardyce anklager tidligere statsminister Margareth Thatcher for å ha «drept» fotballen i landet.

I et intervju med avisa The Sun lørdag kommer manageren med et krast angrep på Thatcher, som gjennom hele 1980-tallet var statsminister i Storbritannia.

Allardyce mener at engelsk idrett nå lider av politikken som ble ført med Thatcher i statsministerstolen.

- Siden Thatcher stoppet lærernes muligheter til å få betalt for å være trenere etter skolen, har alle de sportslige aktivitetene for barn falt fra et konkurransedyktig nivå. Det har ikke bare skadet fotballen, men flere idretter her til lands. Thatcher drepte fotballen, det er ingen tvil om det, mener manageren.

Han gir også Thatcher skylden for at stadig flere britiske barn er overvektige. En undersøkelse viser at en av tre britiske barn er overvektige, og at en like stor andel bruker mindre enn én time til sport og trening i uka.

- Barn er nå mer overvektige og usunne enn noensinne. Alle de gode, unge utøverne som vi har vært klare til å utvikle, de er ikke her. Så da blir det en dårligere kvalitet på spillerne vi får frem, sier Allardyce.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer