Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener United-alarmen gikk da disse ble hentet

Paul Scholes reagerer på at Manchester United hentet Juan Mata og Marouane Fellaini.

HENTET FOR STORE SUMMER: Juan Mata og Marouane Fellaini ble kjøpt etter at Sir Alex Ferguson ga seg i Manchester United. Foto: NTB Scanpix
HENTET FOR STORE SUMMER: Juan Mata og Marouane Fellaini ble kjøpt etter at Sir Alex Ferguson ga seg i Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Liverpool 17.30

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United har slitt i store perioder siden Sir Alex Ferguson kastet inn håndkleet som manager i 2013.

I tur og orden har etterfølgerne David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho fått liten tid på Old Trafford, hvor de sportslige resultatene har uteblitt.

Det brenner også stadig mer under føttene til Ole Gunnar Solskjær, som i større grad har fått kjenne på presset som hører med når du leder storklubben.

Tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes har pekt på det nøyaktige tidspunktet han skjønte at det var nye tider i storklubben.

- Jeg mener alarmen gikk med en gang da David (Moyes) tok over og signerte Juan Mata og Fellaini for rundt 70 millioner pund, som er gode spillere i seg selv, men jeg syntes ikke de var Manchester United-spillere, sier Scholes i et radiointervju med BBC 5 Live.

Trenger tid

Juan Mata er fortsatt i klubben, hvor han stort sett varmer benken, mens Marouane Fellaini har dratt til Shandong FC i Kina.

- Jeg tror ikke Alex Ferguson eller David Gill ville signert slike spillertyper og jeg mener at derfra og ut har alarmbjellene ringt, og vi er i den posisjonen vi er nå fordi vi kjøpte spillere som ikke var Manchester United-spillere, sier Scholes videre.

Scholes mener Manchester United trenger fire-fem gode overgangsvinduer for å komme tilbake til der klubben var under Ferguson.

Solskjær har fått ett overgangsvindu som manager for de røde. Det brukte han blant annet til å styrke laget med trioen Daniel James, Harry Maguire og Aaron Wan-Bissaka. Alle tre har gått rett inn i elleveren og har tidvis imponert for et lag som sliter i motvind.

- Jeg syns Oles første signeringer har vært veldig bra, veldig lovende og så lenge det er han som styrer hvilke spillere som kommer inn, så ser jeg ikke problemet, sier Scholes.

MISBRUKT: Ole Gunnar Solskjærs advokat, Erik Flågan i Stray Vyrje Advokatfirma, varsler grep etter at nordmannen og Dagbladet er blitt misbrukt. Vis mer

Kritiserer Woodward

Scholes har i likhet med Gary Neville og Ryan Giggs vært negativ til klubbens overgangsstrategi, og ikke minst direktør Ed Woodward, som har måttet tåle mye kritikk de siste månedene.

Scholes peker på at tidligere United-direktør David Gill ikke fikk så mye skryt som han fortjente da han styrte skuta. Gill ble erstattet av Woodward i 2013.

- Han var en fotballmann, han kjente fotballen. Og fra den dagen han dro, sammen med Sir Alex, har det vært vanskelig, sier Scholes.

Samtidig gir Scholes støtte til Ole Gunnar Solskjær til å gjøre jobben nordmannen har blitt satt til å gjøre. Det er det flere tidligere United-spillere som gjør, mens avisoppslagene i England blir ført i pennen av stadig mer kritiske journalister.

- Hjelper ikke

Før kveldens kamp mot Liverpool har Solskjær adressert det at «alle» har kommet med sin mening om den tøffe perioden Manchester United er inne i.

- Vi kan snakke så mye vi vil. Det hjelper ikke, men vi kan jobbe med oppbyggingen og vi vet hva vi må gjøre. Svaret ligger på banen og jeg er sikker på at vi vil ha elleve spillere der, pluss innbytterne selvfølgelig, som gir absolutt alt for å få tre poeng i denne kampen. Det er en gigantisk kamp for spillerne og supporterne, sier Solskjær til klubbens offisielle app.

Nordmannen har hele tiden vært tydelig på at kampen mot Liverpool kan være vendepunktet for Manchester United denne sesongen.

- Følelsen innad i en fotballklubb bestemmes alltid av resultater på banen, og for øyeblikket føler vi at vi er litt nede. Kan det endre seg? Definitivt med en seier mot Liverpool, og så har vi kamper framover som vi ser fram til. Det ligger i naturen til mennesket og fotballspillere, sier Solskjær.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media