Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener United la ekstra press på Pogba: - Pinlig

«Det mest problematiske med denne episoden er at det var klubben som var desperat».

INGEN GOD KAMP: Paul Pogba lagde blant annet straffesparket som Liverpool scoret på. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
INGEN GOD KAMP: Paul Pogba lagde blant annet straffesparket som Liverpool scoret på. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Fredag annonserte Manchester United at superstjerne Paul Pogba hadde fått sin egen Twitter-emoji. Dersom du skriver inn #Pogba på Twitter, vil det automatisk dukke opp et animert bilde av franskmannen ved siden av emneknaggen.

«Jeg er glad og takknemlig for denne muligheten. La oss ha det moro og 'kick some ass' på #pogba», skrev superstjernen selv da nyheten ble lansert.

Emojien er tilgjengelig i en begrenset periode fram til kampen mot Leicester 5. februar. Manchester United har mer enn 130 millioner følgere på alle plattformer i sosiale medier, og hjemmesiden er den mest besøkte av alle fotballklubber i verden.

Den nye innovasjonen er en del av klubbens plan om å nå ut til enda flere verden over, og det er ikke tilfeldig at det er rekordkjøpet og kanskje den største stjerna av alle som blir promotert (ja, Zlatan Ibrahimovic er er også i samme kategori).

- Siden han kom tilbake til klubben har Pogba blitt en viktig spiller. Han er en ikonisk figur for våre supportere over hele verden. han er en av de beste fotballspillerne som er og han er en fantastisk rollemodell, sier Manchester Uniteds kommersielle direktør Richard Arnold til klubbens hjemmeside.

Vist fram

Pogba ble historisk som den første spilleren i Premier League til å få sin egen Twitter-emoji, og klubben passet på å vise fram dette på Old Trafford da Manchester United og Liverpool spilte 1-1 i helga.

Emojien ble flere ganger vist fram på de digitale reklameplakatene rundt gressmatta på stadion, og Pogba selv hadde stylet håret for anledningen, med en «P» for Pogba skrevet i gult på hodet.

Men for Pogba ble det ikke akkurat den avdukingen han hadde drømt om. Først klønet han det til med en hands som første til straffespark til Liverpool, som James Milner satte sikkert i mål. Deretter var han usynlig i store deler av kampen, før han igjen fanget oppmerksomheten ved å slenge Jordan Henderson i bakken uten å få frispark mot seg.

I det hele spilte superstjernen en nokså svak kamp når det kanskje gjaldt som mest for et Manchester United-lag som nå er 12 poeng bak ligaleder Chelsea.

Pinlig

En som reagerer er The Telegraphs nordirske korrespondent James Ducker. Han mener Sir Alex Ferguson, som pleide å beskytte spillerne sine mot alle distraksjoner, ikke kan ha vært særlig imponert over all oppmerksomheten rundt Paul Pogba i går.

Ducker mener Manchester United la et ekstra press på Pogba før storkampen mot rivalene fra Merseyside.

«Det mest problematiske med denne episoden er at det var klubben som var desperat og ville promotere dette, det var klubben som var ansvarlig for å sette ekstra unødvendig press på deres egen spiller», skriver Ducker.

Han mener hele saken er «pinlig», og at det på ingen måte hjalp Paul Pogba.

«Pogba visste at han spilte en svak kamp, så det kan ikke ha hjulpet at #Pogba dukket opp på en lys og hvit bakgrunn etterfulgt av dusinvis forskjellige emojier av ansiktet hans, mens verdens dyreste fotballspiller sleit med å finne lagkameratene og ble kvalt av Liverpools midtbane», skriver Tucker, som spørs seg hva som har skjedd med den moderne fotballen.

- Dårlig timing

Dagbladets Morten Pedersen vil ikke spekulere i om oppstyret det gikk inn på Paul Pogba i går. Han mener midtbaneleganten forsvinner i de store kampene.

- Jeg skal la etterpåklokskapen ligge for en gangs skyld. Vi kan konkludere med at på bakgrunn av den kampen han spilte, at det var særdeles dårlig timing. Noen burde kanskje sluttet å vise de emojiene på Old Trafford da de så hvordan gutten oppførte seg i kampen, sier Dagbladet Morten Pedersen.

- Det som virker tydelig, selv om Pogba er en fantastisk fotballspiller, er at han også blir tatt av store anledninger. Det er helt åpenbart at han, som alle andre unge fotballspillere, har veldig mye å lære. Han har mye å lære med det å håndtere press og forventninger og det trykket rundt. Han har vært i Juventus og Italia, men det er ingenting i forhold til det å være United-spiller og spille mot Liverpool i Premier League, sier han videre.

For Liverpool-fansen og øvrige tilhengere som ikke har så mye til overs for Manchester United og Paul Pogba, satt latteren naturligvis løst.

Her følger noen av eksemplene på det som ble lagt ut i sosiale medier:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling