Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener United lokket med 1,7 millioner og nytt hus

Le Havre tar Pogba-saken til Fifa.

ANKLAGER MOT STORKLUBBER: Chelsea-manager Carlo Ancelotti får ikke handle spillere før 2011 på grunn av en overgang fra Frankrike i 2007. Nå mener Le Havre at Alex Ferguson (t.h) og Manchester United har brutt reglene når de hentet et ungt talent. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
ANKLAGER MOT STORKLUBBER: Chelsea-manager Carlo Ancelotti får ikke handle spillere før 2011 på grunn av en overgang fra Frankrike i 2007. Nå mener Le Havre at Alex Ferguson (t.h) og Manchester United har brutt reglene når de hentet et ungt talent. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

(Dagbladet.no): Chelsea er allerede bannlyst fra kjøp i to overgangsvinduer på grunn av Gael Kakutas kontraktbrudd med Lens i 2007.

Fredag ble det kjent at franske Le Havre var like misfornøyd med Manchester United, fordi 16-årige Paul Pogba har satt kursen mot Old Trafford.

Den franske klubben har skrevet en klage på United til Fifa. Nå forteller Le Havre-president Jean-Pierre Louvel at guttungen og hans familie ikke bare ble lokket med et sportslig tilbud, skriver The Guardian.

Louvel påstår at United har gitt Pogbas foreldre 100 000 euro hver, totalt drøyt 1,7 millioner kroner. I tillegg skal familien ha fått et hus, pluss løfter om stor lønn når den talentfulle spilleren fyller 17 år.

Louvel mener det er utilbørlig å friste spillerens foreldre med penger, og er sikker på at det blir en Pogba-sak når Fifa får den på sitt bord.

Le Havre hadde en intensjonskontrakt med spilleren, mens United mener tenåringen ikke hadde noen avtale. Louvel henviser til Fifa-regler som sier at en spiller under 18 år ikke kan skrive treårskontrakter.

- Det er problemet, i Frankrike respekterer vi visse regler, engelske klubber respekterer ingenting. Når det gjelder Pogba var det juridisk enighet om at han ikke kunne rappes. Dette må respekteres av klubbene, sier Louvel.

Manchester United står fast på sitt når det gjelder midtbanespilleren.

- Dette er nonsens. Vi har gjort alt innenfor Fifas retningslinjer, sier en United-talsmann.

Uefa-president Michael Platini ønsker en slutt på alle overganger for spillere under 18 år, skriver Daily Express. Foreløpig har forslaget sterkest støtte i Frankrike og Italia.

CHELSEA-STRAFF: Gael Kakuta, her for Chelseas juniorlag, ble hentet ulovlig fra Frankrike. Det mener Fifa. Action Images/Scanpix
CHELSEA-STRAFF: Gael Kakuta, her for Chelseas juniorlag, ble hentet ulovlig fra Frankrike. Det mener Fifa. Action Images/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling