Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener VG har skylden for sørgebånd-bråket

- De ble oppringt av en norsk avis og spurte om de ikke burde gjøre noe.

OPPFORDRET TIL Å REAGERE: Børre Rognlien (til høyre) snakket i dag om sørgebånd-saken i TV2s OL-studio. IOC skal ha blitt kontaktet av VG og nærmest blitt oppfordret til å reagere.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OPPFORDRET TIL Å REAGERE: Børre Rognlien (til høyre) snakket i dag om sørgebånd-saken i TV2s OL-studio. IOC skal ha blitt kontaktet av VG og nærmest blitt oppfordret til å reagere. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske langrennsjentene gikk OLs åpningsdistanse, 15 kilometer med skibytte, med sørgebånd etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror døde rett før OL startet.

Det resulterte i en reprimande fra IOC.

Men IOC hadde i utgangspunktet ikke tenkt å gi langrennsjentene en advarsel, sa idrettspresident Børre Rognlien i TV2s OL-studio i dag.

IOC hadde nemlig blitt kontaktet av VG og nærmest oppfordret til å reagere på hendelsen.

SØRGEBÅND: De norske langrennsjentene gikk 15 kilometeren med skibytte med sørgebånd etter at lagvenninne Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet broren rett før OL startet.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SØRGEBÅND: De norske langrennsjentene gikk 15 kilometeren med skibytte med sørgebånd etter at lagvenninne Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet broren rett før OL startet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- De ble oppringt av en norsk avis som spurte om de ikke burde gjøre noe med disse sørgebåndene på bakgrunn av de reglene som fantes. Og da måtte IOC svare på henvendelsen fra den norske avisen. I utgangspunktet hadde de ikke tenkt å gjøre noe som helst, sa Rognlien.

Ifølge TV2 skal flere sentrale skikkelser i det norske idrettsmiljøet ha reagert kraftig på VGs håndtering av saken.

Kanalen har også fått tilgang til e-postutvekslingen mellom VG og IOC.

Avisen viser til at det norske ishockeylandslaget ble nektet å bruke sørgebånd under OL i Vancouver i 2010. VG spurte så hva som hadde skjedd etter at ishockeylaget ble nektet lignende markering for fire år siden.

- Folk hjemme de leser jo bare det de ser på den delen av media som de blir presentert for. De kjenner ikke situasjonen som ligger bak, og derfor synes jeg det er greit å si at sånn var det, sa Rognlien, som var redd for at episoden ville skade omdømmet til IOC.

Gerhard Heiberg har overfor TV2 også reagert på hvordan prosessen har foregått.

VGs redaktør Torry Pedersen svarte på kritikken overfor TV2:

- VG publiserte sin sak om IOCs reaksjon etter at Norges landslagssjef opplyste at de hadde fått en reprimande per brev. Før det hadde vi stilt et helt ordinært spørsmål om regelverket. Å prøve å flytte fokuset fra IOC til VG i denne saken er mildt sagt en forunderlig strategi, skrev Pedersen i en e-post til kanalen.

Hele Norges coronakart