Mener videobevis rasisme-frikjenner danske fotballfans

- Ingen ydmykende behandling av kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danske FCK- og Brøndby-fans har de siste dagene vært i hardt vær, etter at Ayse Dudu Tepe la ut et bilde av en kvinnelig flaskesamler i fonteneanlegget på Halmtorvet i København med bildeteksten: «Den hvide mand har kronede dage. Sociologisk Have på Halmtorvet i København».

- Tragisk syn Den danske radiojournalisten mente fotballfansen ydmyket den asiatiske kvinnen ved å kaste mynter og pant ut mot henne.

- Jeg var rystet. Det var et tragisk syn. Jeg mener de utnytter situasjonen og utnytter henne som om hun var en tivoliattraksjon. Det er under all menneskelig kritikk, sa Tepe, som jobber i Radio24syv, til Dagbladet tidligere denne uka.

Nå har den danske avisa metroexpress oppsøkt den kvinnelige flaskesamleren fra Halmtorvet i København for å frembringe hennes versjon av saken. Hun ønsket ikke stå fram med fullt navn, men svarte på spørsmålet mange har lurt på:

- Følte du deg ydmyket og krenket av fotballfansen da du samlet flasker? Spurte den danske journalisten med hjelp av en vietnamesisk tolk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer