<strong>BEST I VERDEN:</strong> Maiken Caspersen Falla var verdens beste langrennssprinter forrige sesong og leverte et mesterskap langt over egen forventning - med eventyrlige tre VM-gull på tre forsøk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEST I VERDEN: Maiken Caspersen Falla var verdens beste langrennssprinter forrige sesong og leverte et mesterskap langt over egen forventning - med eventyrlige tre VM-gull på tre forsøk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Folkets idrettspris 2017: Maiken Caspersen Falla

Mener VM-helten Falla blir oversett i Norge:
- Jeg synes synd på henne

Ingen hadde høyere seiersprosent i Lahti-VM enn Maiken Caspersen Falla. Hvis hun hadde vært svensk, ville hun trolig ha vunnet pris etter pris og fått mye større oppmerksomhet enn hun får i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Synes du Maiken Caspersen Falla fortjener Folkets Idrettspris 2017? Avstemningen avsluttes midnatt fredag 15. desember. Husk å avgi din stemme! Det gjør du nederst i denne saken.

(Dagbladet): Der Marit Bjørgen vant fire VM-gull på fem forsøk, jublet Maiken Caspersen Falla for tre VM-gull på de tre øvelsene hun gikk i VM i Lahti.

Bedre enn det kunne det ikke gjøres.

Caspersen Falla vant rett og slett alt hun stilte opp i, helt fra sprintprologen på mesterskapets åpningsdag og til finalen, dernest i lagsprinten etter fabelaktige etapper og til slutt stafettgull etter en strålende førsteetappe for Norge.

- Det er uvirkelig og veldig stort. Jeg blir veldig ydmyk, fordi det er veldig mange som jobber knallhardt hver dag for å prøve å få de medaljene jeg har vunnet, sa Caspersen Falla til Dagbladet etter gullet i Lahti.

- Snart er du tidenes beste langrennssprinter?

- Hehe, vi får se på det. Jeg tar renn for renn og sesong for sesong, svarte hun ydmykt.

Blant de største

Selv om Falla i en alder av 27 år står med totalt fem mesterskapsgull og 13 verdenscupseire - like mange som eksempelvis Thomas Alsgaard og Ola Vigen Hattestad - har hun ikke fått helt den statusen i norsk langrenn som mange av de andre stjernene.

YDMYK: Verdensmester, olympisk mester, ogsnart tidenes beste sprinter, Maiken Casåersem Falla var ydmyk da hun møtte Dagbladet etter medaljeutdelingen i Lahti. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer Vis mer Vis mer

Mange vil si at den triple verdensmesteren fra Lahti-VM fortjener enda flere superlativer for sine prestasjoner. La det ikke være noen tvil: Maiken Caspersen Falla ligger foran skjemaet som vil gjøre henne til tidenes beste langrennssprinter uansett kjønn.

Hun har allerede flere mesterskapsgull enn Ola Vigen Hattestad - tidenes beste sprinter på herresiden - og like mange verdenscupseire som Ørje-ekspressen.

Dermed er det bare Marit Bjørgen som har vunnet enda mer i sprint enn Caspersen Falla, som har noen år igjen å jakte Rognes-jentas sprintrekorder på. Bjørgen står i dag med sju mesterskapsgull i sprint og lagsprint og totalt 31 verdenscupseire på den korteste distansen i langrenssirkuset.

Mener Falla ikke blir verdsatt nok i Norge

Expressen-kommentator Ludvig Holmberg reagerte tidligere i år på at Charlotte Kalla og Stina Nilsson ble oversett på den svenske idrettsgallaen. Det til tross for at ingen av dem vant gull i Lahti-VM, hvor Falla ble verdensmester hele tre ganger.

- I lys av dette: Hvilken status ville Maiken hatt i Sverige om hun var svensk?

- Maiken Caspersen Falla hadde vært enormt stor i Sverige, hvis hun var svensk, sier Holmberg til Dagbladet og utdyper:

CV

Maiken Caspersen Falla
Født:
13. august 1990
Meritter: Ett OL-gull, fire VM-gull og 13 individuelle verdenscupseire.
Nominert for: Tre VM-gull i Lahti på tre forsøk.

- Herregud, se bare på merittene hennes. Om man er dyktig på ski og dessuten byr på seg selv og viser følelser, blir man populær i Sverige. Charlotte Kalla er det beste eksemplet på det. Hun er elsket av alle.

- Jeg synes synd på henne

Holmberg hyller både idrettsutøveren og mennesket Maiken Caspersen Falla og mener at hun hadde vært større enn superpopulære Stina Nilsson om begge var fra Sverige.

- Maken har de samme kvalitetene. Hun hadde vært større enn Stina Nilsson om hun var svensk. At hun ikke er et så stort navn i Norge som mange andre skiløpere, viser hvor bortskjemte dere er. Det kryr virkelig av verdensklasseløpere i det norske laget, sier den svenske langrennsjournalisten.

Han synes det er trist at ikke flere norske journalister ville prate med Falla på pressetreffet på Lillehammer tidligere denne måneden. I stedet var det bare svenskene som ville ha et ord med den norske stjerna, forteller Holmberg.

- Det var bare to journalister som pratet med Falla under pressetreffet på Lillehammer. Den ene var meg og den andre var også fra Sverige. Jeg synes faktisk synd på henne, sier han.

Nå har imidlertid du muligheten til å gi Falla din stemme i kåringen av Folkets idrettspris 2017. Sprinteneren er nominert for sine tre VM-gull på tre forsøk, i tillegg til at 27-åringen vant sprintverdenscupen sammenlagt etter en tett og spennende duell med erkerivalen Stina Nilsson.

TIDLIGERE VINNERE AV FOLKETS IDRETTSPRIS:

1990: Johann Olav Koss
1991: Johann Olav Koss
1992: Vegard Ulvang
1993: Drillos
1994: Johann Olav Koss
1995: Bjørn Dæhlie
1996: Vebjørn Rodal
1997: Rosenborg
1998: Drillos
1999: Håndballjentene
2000: Knut Holmann
2001: John Arne Riise
2002: Petter Solberg
2003: Petter Solberg
2004: Andreas Thorkildsen
2005: Thor Hushovd
2006: Ole Einar Bjørndalen
2007: Aksel Lund Svindal
2008: Håndballjentene
2009: Magnus Carlsen
2010: Thor Hushovd
2011: Cecilia Brækhus
2012: Magnus Carlsen
2013: Magnus Carlsen
2014: Magnus Carlsen
2015: Petter Northug jr.
2016: Magnus Carlsen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer