Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidretts-EM i Berlin

Mener Warholm og Ingebrigtsen skaper urealistiske forventninger: - Norge skal være fornøyd med bronse

Karoline Bjerkeli Grøvdal tok bronse på 3000-meter hinder i Berlin.

BRONSE: Karoline Bjerkeli Grøvdal beskrev bronsen som bittersøt. Hun klarte ikke å henge med på den siste runden, og sprang inn som tredje utøver i mål. Foto: NTB scanpix / Hagen, Fredrik
BRONSE: Karoline Bjerkeli Grøvdal beskrev bronsen som bittersøt. Hun klarte ikke å henge med på den siste runden, og sprang inn som tredje utøver i mål. Foto: NTB scanpix / Hagen, Fredrik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Karoline Bjerkeli Grøvdal (28) ble trukket fram som den største gullfavoritten av bookmakerne før EM-finalen på 3000 meter hinder på Olympiastadion i Berlin i søndag kveld.

Med årsbeste i Europa og seier i sitt semifinaleheat var manges øyne rette mot 28-åringen fra Isfjorden - i et mesterskap hvor Norge virkelig har imponert i løpsøvelsene med gullet til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsens to triumfer som høydepunktene.

Også Bjerkeli Grøvdal gikk for gullet, men etter å ha slitt med sykdom i oppkjøringen til mesterskapet, måtte hun til slutt nøye seg med bronse.

- Du er med på å gjøre dette her til et drømmemesterskap for Norge. Hvordan er stemningen i gruppa?

- Den er fantastisk. Lista har blitt lagt så høyt nå. Til og med for meg er det bare gull som gjelder. Tar jeg bronse, så blir jeg skuffa. Det sier litt, sier EM-bronsevinneren til Dagbladet.

- Er gullene til Karsten og Jakob med på å bidra til den følelsen?

- Selvfølgelig. Du har lyst til å gjøre det samme. Det er veldig inspirerende. Jeg har sittet og ventet lenge nå og sett på scenarier for å ta det gullet. Så blir det bronse, men det er også veldig bra, påpeker Bjerkeli Grøvdal.

- I et normalt mesterskap ville dette kanskje vært høydepunktet for Norge?

- Nettopp, og nå blir bronse bare greit, fordi vi har tatt så mange gull. Men jeg har tatt én av fem norske medaljer og skal være fornøyd med det.

Bjerkeli Grøvdal mener man må ha realistiske forventninger, og at bronse også er en stor prestasjon.

- Jeg er fornøyd med bronsen, og det skal Norge være også. Vi kan ikke bare være fornøyd med gull etter dette mesterskapet.

- Ikke imponerende

Stemningen var elektrisk på den mektige tyske nasjonalarenaen denne avslutningskvelden i friidretts-EM. Etter ei uke preget med ekstremvarme, ga kveldens lufttemperaturen på 24 grader ideelle løpsforhold.

Bjerkeli Grøvdal hadde muligheten til å ta sitt første EM-gull og tok grep fra start. Samtidig var det tyske hjemmehåpet Gesa Felicitas Krause klar for å innfri Olympiastadions forventninger om et EM-gull på hjemmebane.

Og til slutt bar det hjemmehåpet som stakk ifra på slutten og tok gullet. Bjerkeli Grøvdal ble imidlertid ikke skremt av det tyskeren presterte i EM.

- Den er ikke imponerende, det er den ikke. Men den var best i dag, sier hun om spurten til Krause.

- Er du overrasket over at hun vinner?

- Ja, det er jeg egentlig, for hun har ikke hatt en veldig bra sesong. Hun hevet seg virkelig på hjemmebane her i dag. Jeg hadde litt tunge bein, og hadde ikke så mye å gi. Men det blir litt bittersøtt, for det var gull jeg ville ha i dag, forteller hun.

Den norske jenta viste seg som et stort talent i ung alder, og tok tre junior-EM-gull i 2007 og 2009. På seniornivå sto hun med en bronsemedalje på 10 000-meter fra Amsterdam i 2016 før kveldens løp.

- Skikkelig skuffa

Bjerkeli Grøvdal la seg relativt langt framme i feltet fra start, og sørget for å komme seg uforstyrret over de første hindrene. Romsdalingen har opparbeidet seg mye rutine gjennom åra, og viste hvorfor hun var regnet som en av favorittene.

Også den tøffeste konkurrenten, Krause, hang godt med, og spenningen levde til siste hinder var passert. På de siste rundene begynte imidlertid Bjerkeli Grøvdal å slippe de to fremste i feltet, og den norske jenta måtte kjempe for å holde følge.

Mot slutten av løpet økte luka mer og mer, og Bjerkeli Grøvdal endte opp med å måtte kjempe om bronsen. Krause ble for sterk på hjemmebane og tok gullet. Da hun passerte målstreken eksploderte hjemmepublikummet i ekstase.

- Jeg hadde fortsatt et håp på sisterunden, men jeg hadde ikke like gode bein som jeg bruker å ha. Jeg var skikkelig skuffa da jeg kom i mål. Jeg hadde så lyst på det gullet i dag, og jeg føler at jeg hadde vært med og kjempet om det om alt var bra. Men forkjølelsen sitter litt igjen.