Menigheden støtter Myggen

- Flere har visst om dette.

(Dagbladet.no): Ledelsen i Start fikk vite om Erik Myklands kokain-siktelse for en måned siden, og var klar over Myggens situasjon før de ga midtbaneeleganten kontrakt.


Start-supporterne har også lest dagens aviser, og på Menighedens forumsider preges debatten av lettelse over at Mykland selv sto fram med dette, og at det ikke har lekket ut på andre måter.

For det er tydelig at det er flere som har visst om 37-åringens problemer i lengre tid.


- Jeg skjønner nå at jeg er en av de som ikke har visst dette, men jeg ser at det er en krets som har kjent til situasjonen, og gjort sitt for å beskytte Mykland fra at dette skulle komme ut, sier Menighed-leder Rolf Eivind Berntsen til Dagbladet.no.

Legende

Også fordi dette er noe mange i miljøet rundt klubben har vært klar over en stund, tror ikke Berntsen at fansen vil la avsløringene gå utover gleden over at Myggen er tilbake i Start-trøye.

- Det skjedde i en tid da han ikke var fotballspiller, og på den måten påvirker det ikke oss som Start-supportere, sier han.

Menighedslederen fastholder at Myggen er en legende, og at det er like stort for klubben at han er tilbake uansett fortid.

FULL STØTTE: Menigheden bryr seg mindre om hva Erik Mykland har gjort mens han har vært pensjonist, enn om hva han kan gjøre for Start i tida framover. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
FULL STØTTE: Menigheden bryr seg mindre om hva Erik Mykland har gjort mens han har vært pensjonist, enn om hva han kan gjøre for Start i tida framover. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

- Myggen har blendet oss med fantastisk teknikk og overblikk i mange år. Samtidig har han hatt sine episoder både på og utenfor banen, sier Berntsen.

Skulle gjerne vært det foruten

Forholdene Erik Mykland er siktet for skal stamme tilbake fra 2006.

- Hadde dette skjedd nyligere kunne man kanskje sett annerledes på det, men selv om folk gjerne skulle vært dette foruten, kommer det ikke til å spille noen rolle når han er på banen igjen.

- Du frykter ikke at dette skal skape negativ oppmerksomhet rundt Start som klubb?

- Nei, egentlig ikke. Myggen har vist et klart ønske om å ta fotballen seriøst igjen, så da er dette på ingen måte negativt for Start. Han har den statusen han har uansett.

Berntsens håper nå at rettsmøter og liknende ikke vil komme i veien for eventuelle Myggen-kamper i Kristiansand. For når det gjelder teknikeren fra Risør, er det bare dette man vet på Sør Arena:

- Myggen er Myggen, sier supporterlederen til Dagbladet.no.

Menigheden støtter Myggen