Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Meninger om cupfinalen

Var det et slag, et dask, eller bare en irritert beskjed til Gøril Kringen om å ta bort handa? Det er ulike oppfatninger om håndbevegelsen som ga Linda Medalen rødt kort i kvinnenes cupfinale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg så det ikke selv, men Linda fortalte at hun bare ga beskjed om at hun ville ha seg frabedt at Gøril pellet på henne. Ifølge mine spillere var det helt på trynet å vise henne ut, sa Asker-trener Eli Landsem.

Medalen selv forlot Ullevaal før kampen var ferdigspilt, en kamp Asker tapte 2-3.

36-åringen reagerte da Ørn-kaptein Kringen klaget på henne til dommer Bente Skogvang etter pausesignalet, og Asker-stopperens slag/dask/gest betydde at hun ikke fikk spille 2. omgang. Det kan ha avgjort finalen i Ørns favør.

- Jeg var overhodet ikke i tvil, og er enda sikrere etter å ha sett det om igjen på TV. Gøril sa noe først, Linda svarte noe, Gøril pekte på Linda, og så bare smelte hun til. Det var helt klart, for slag er utvisning, sa Skogvang etter kampen.

Skogvang har dømt OL-finale med 80.000 mennesker på tribunen, og er vant til både press og tøffe tak. Hun angrer ikke på avgjørelsen, og Kringen mener at hun heller ikke har grunn til det.

- Reglene er veldig greie, slag eller forsøk på slag betyr utvisning. Men jeg er ikke glad for at jeg havnet i situasjonen som ga Linda en så lite hyggelig slutt, sa Kringen, som innrømmer at hun var hissig i forkant av Medalens reaksjon.

- Helt i slutten av første omgang var det en situasjon hvor Linda hang over Ragnhild (Gulbrandsen) med begge hendene over skuldrene hennes, uten at vi fikk noe for det. Da pausesignalet kom, sprang jeg bort til dommeren og var irritert. Jeg husker ikke hva jeg sa, men det var for å spørre hvorfor hun ikke blåste for oss, sa Kringen.

- Linda kom til, og jeg pekte på henne. Da ga hun meg et dask på handa. Jeg så Bente tok mot lomma, og da bare gikk jeg. Jeg forsto hva som kom, og ville ikke være der mer. Det var ikke noe hyggelig. Jeg hadde ingen kontrovers med Linda, det var dommeren jeg var sint på, fortsatte hun.

- Jeg og Linda er spillere med kraftig temperament, og vi har vært i diskusjoner før, men vi er gode venner. Vi har også dannet stopperpar på landslaget.

Medalen var meget god i første omgang, da Asker tok ledelsen 1-0 over storfavoritten. Rogalendingen kunne med NM-gull i avskjedskampen gitt en flott opptakt til søndagens rogalandsfest på Ullevaal, men i stedet ble det helt galt.

(NTB)

Hele Norges coronakart