Ole Gunnar Solskjær ubeseiret på 11 kamper

Mens alle snakker om fast jobb snakker Solskjær om det som garanterer fast jobb: Trofeer!

En magisk liten berøring på overtid i Barcelona en sein kveldstime i 1999 gjorde Ole Gunnar Solskjær til den han er. Nå vil han ha mer.

BARE BLID: Han kunne ikke hatt det bedre, Ole Gunnar Solskjær. Nå, før PSG i Champions League, snakker han om trofeer også.Foto: Franck Fife / AFP
BARE BLID: Han kunne ikke hatt det bedre, Ole Gunnar Solskjær. Nå, før PSG i Champions League, snakker han om trofeer også.Foto: Franck Fife / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Fokuset er på den neste kampen, det er sånn det er å være manager. Samtidig er troen på Champions League-trofeet der, det som skal deles ut på Estadio Metropolitano i Madrid 1. juni. Sånn er det å være manager for et fotballag som virker.

Og Manchester United virker nå, så mye at Ole Gunnar Solskjær sier de kan slå alle.

Derfor tror han på det ingen andre har våget å snakke høyt om.

Derfor snakker han om trofeer.

DU SER DET på han også, trivselen og velværet. Det ligger tjukt utenpå hele gubben. Han klarer ikke slutte å smile der han sitter. For Ole Gunnar Solskjær er ikke bare hjemme i Manchester United.

Ole Gunnar Solskjær føler seg like mye hjemme i Champions League

DA HAN TOK jobben, var det fordi han elsker Manchester United og tror på måten han gjør tingene på. Sju uker inn i vikariatet har måten fått millioner av følger verden rundt. Og på terskelen til den største utfordringen så langt, utfordringen de fleste har sagt han må levere på for å være med på oppløpssida til fast jobb, kan det nesten se ut som om det er et eliteserielag de skal spille mot.

Så rolig er Ole Gunnar Solskjær.

Så trygg og sjølsikker.

ETTER 1–3 FOR Liverpool 16. desember satt jeg Manchester Uniteds åttendedelsfinale mot Paris Saint-Germain som holdbarhetsdato på José Mourinhos gjøren og laden på Old Trafford. To dager seinere var det over. Forholdet mellom Manchester United og José Mourinho var blitt så surt at det ikke gikk lenger. Holdbarhetsdatoen var egentlig overskredet med mange uker allerede. Og inn kom Ole Gunnar Solskjær med en cv folk hadde ledd av om den hadde blitt kastet inn i diskusjonen før avspark på Anfield den søndagen.

Vel, det er ingen som ler i dag.

Manchester United visste nemlig hva de trengte.

OG DET VAR ikke først og fremst en legende, selv om det selvfølgelig hjalp de første ukene i jobben. Det Manchester United trengte var et menneske med kunnskap om Manchester United. En klubbmann som kunne ta klubben tilbake til det den en gang var. En fagmann som kunne trykke på de riktige knappene. Og vips så er Manchester United-Paris Sain-Germain blitt Ole Gunnar Solskjærs kamp for et videre liv på Old Trafford.

Jeg sier ikke han vinne for å få jobben ut over vikariatet han holder.

Men:

Det er ikke mulig å se hvordan herrene Ed Woodward og Avram Glazer kan velge en annen om Manchester United kommer ut på topp i Paris sånn rett før klokka 23.00 onsdag 6. mars.

18. DESEMBER SNAKKET vi om Tottenham på Wembley i Solskjær-kamp seks som den virkelig store utfordringen. Etter den hadde Manchester United 6-0-0 post Mourinho. Så var det Arsenal på Emirates i kamp åtte som var den ultimate testen. Etter den hadde Ole Gunnar Solskjær 8-0-0. Og nå, med 10-1-0, ligger lista på 90 minutter mot PSG.

Legger Ole Gunnar Solskjær seg med 11-1-0 i morgen kveld flyttes den enda høyere.

SÅNN ER DET å være Ole Gunnar Solskjær som vikar på Old Trafford. Sånn er det å jobbe for en fast managerjobb i Manchester United, en av de mest ettertraktede og mest ansette posisjonene i bransjen. Etter 4-0-0 var det for lett – Cardiff, Huddersfield, Bournemouth og Newcastle – det kunne alle ha klart. Etter 6-0-0 var innvendingene flaks og en av verdens beste keepere. Og etter 8-1-0 var det kritikk på grunn av et laguttak som ekspertene mente hadde kostet United to poeng hjemme mot Burnley (2-2).

Da et tilsvarende uttak flyttet statistikken til 10-1-0 på Craven Cottage sist lørdag, var det greit.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR vet helt åpenbart hva han driver med. Jeg tror de som bestemmer på Old Trafford vet det også. Fokuset er ikke lenger defensivt ladet. Manchester Uniteds manager biter ikke lenger hodet av journalister. Han bare smiler, sier muligheten for å gå videre i Champions League er gode, og at Manchester United alltid vil handle om å vinne trofeer.

Også denne sesongen.

Også i en sesong ingen trodde kunne repareres for sju uker siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer