<strong>KLARSYNT?:</strong> Mens med- og motspillere fulgte Wayne Rooneys  frispark sin ferd mot nettmaskene, var en tilsynelatende uinteressert Tomas Rosicky allerede på vei ut mot midtbanen for å ta oppstilling.  Foto: SCANPIX/REUTERS/DARREN STAPLES/
KLARSYNT?: Mens med- og motspillere fulgte Wayne Rooneys frispark sin ferd mot nettmaskene, var en tilsynelatende uinteressert Tomas Rosicky allerede på vei ut mot midtbanen for å ta oppstilling. Foto: SCANPIX/REUTERS/DARREN STAPLES/ Vis mer

Mens alle snur seg har Rosicky allerede gitt opp

- Har aldri sett noe lignende, sier BBC-ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HER finner du en oppdatert overgangsoversikt for Premier League.

(Dagbladet): Det aller, aller meste gikk galt for et skadeskutt Arsenal-lag uten selvtillit på Old Trafford søndag, men det var ikke bare de unge og urutinerte som sviktet i det smått historiske 2-8 nederlaget.

Enkelte av de etablerte, som Andrej Arsjavin og Tomas Rosicky, har høstet kritikk etter direkte uinspirerte forestillinger.

Særlig gjennomgangen én episode - da Wayne Rooney skrudde inn sitt første av tre mål i kampen - har vekket oppsikt i etterkant (se video HER).

Tsjekkiske Rosicky ble i sine yngre år i Borussia Dortmund omtalt som en fotballens Mozart for sitt smått gudbenådede talent. Men tross sitt brede ferdighetsregister, hadde han neppe evnen til å forutse at Rooneys forsøk kom til å snike seg inn oppe i kroken bak Arsenal-keeper Wojciech Szczesny.

Likevel så det ut til at Rosicky allerede hadde gitt opp da Rooneys avslutning kom seilende over muren. Mens samtlige med- og motspillere spent fulgte ballens luftferd med blikket, begynte 30-åringen å gå mot midtbanen mens han stirret tomt ut i lufta motsatt vei av alle andre.

Individualister mot kollektiv Den underlige og tilsynelatende uinteresserte oppførselen ble av BBC-ekspert Alan Hansen trukket fram som et skrekkeksempel på forskjellen på lagene under gjennomgangen på «Match of the Day 2».

- Rooney slår et fantastisk frispark, men her er forskjellen på de to lagene: Legg merke til Rosicky ytterst i muren. Han snur seg ikke på noe tidspunkt for å se hvor ballen havner. Det er bemerkelsesverdig - underlig. Jeg tror har aldri sett noe lignende. Hva skjer hvis ballen kommer tilbake? Hva skjer hvis ballen fortsatt er i spill. Han er ikke interessert i det hele tatt, sa Hansen

For å forsterke egen argumentasjon, trakk han fram et helhjertet returløp fra Wayne Rooney på stillinga 7-2 for å hindre Robin van Persie kontringsrom:

- Det er bare å sammenligne med Wayne Rooney, som akkurat har scoret et hat trick. Han kan med rette lene seg tilbake, patte på sigaren og si at «jeg gidder ikke å jobbe tilbake». I stedet løper han 30-40 meter hjemover. Når stjernespilleren din, som akkurat har scoret et hat trick gjør et sånt returløp, da skapes det tro på det man holder på med, fortsatte den tidligere Liverpool-midtstopperen, og avsluttet med følgende «punchline»:

- Arsenal er en gjeng individualister. United er et kollektiv.

- Fotballens «Rainman» Selv fast panelmedlem under TV 2s Premier League-sendinger og programleder for «FC Football», Aleksander Schau, som er over gjennomsnittlig opptatt av fotballtrivialiteter og -kuriosa, synes Rosickys opptreden er bisarr.

- Jøje meg! Utrolig spesielt! Kanskje han er oppgitt over å stå i en så elendig mur. Han blir jo skubba ut av muren av lagkamerat Jenkinson når frisparket tas, sier Schau til Dagbladet, og klarer ikke å dy seg fra å harselere med tsjekkeren.

- Eventuelt har han en sensasjonell oppfatning av rom og tid. Selv med ryggen mot mål, keeper, med- og motspillere, VET han at ballen går inn. Han er trolig fotballens «Rainman» som kan spille med bind for øynene. Vet hvordan alt går i samme øyeblikk som fot treffer ball. Et matte- og geometrigeni med fotball som godt betalt hobby, oppsummerer TV 2-profilen.

PS! Til Rosickys forsvar fulgte han med på hvor ballen havnet da Rooney la på til 4-1 i annen omgang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer