LUKSUS: Cruiseskipet Silver Cloud ligger til kai i Rio de Janiero. Her skal USAs basketstjerner bo under lekene. Foto: Sebastian Kahnert/dpa
LUKSUS: Cruiseskipet Silver Cloud ligger til kai i Rio de Janiero. Her skal USAs basketstjerner bo under lekene. Foto: Sebastian Kahnert/dpaVis mer

Mens andre syter og klager over forholdene, skal OL-stjerner bade i luksus her

Boforholdene til USAs basketballstjerner står i sterk kontrast til andre nasjoner.

(Dagbladet): Mens noen OL-nasjoner allerede har fått et ublidt møte med OL-landsbyen, tar ikke USAs basketballag noen sjanser. De velger å bo på et luksuriøst cruiseskip i utkanten av Rio de Janeiro.

Skipet med navnet «Silver Cloud» skal huse både de amerikanske kvinnene og herrene. Herrelaget består av 12 stjernespillere fra NBA. Superstjerner som Kevin Durant, Carmelo Anthony og Kyrie Irving får litt mer luksus å bade i enn andre nasjoner i byen.

Det er både svømmebasseng og boblebad på toppen av skipet. Normalt kan prisen på en lugar komme opp i 13 000 dollar (snaut 110 000 kroner) i uka. Det er uansett småpenger å regne for NBA-spillerne, som tjener flere hundre millioner kroner i året.

Det er plass til 296 mennesker på båten, som kan skilte med skjønnhetssalonger, fire luksusrestauranter, et bibliotek og et casino.

Laget fra USA tilbrakte også tiden på et cruiseskip i forbindelse med Aten-OL i 2004.

TRYGT: Brasilianske sikkerhetsvakter våker over skipet. Foto:                  REUTERS/Ivan Alvarado/NTB Scanpix
TRYGT: Brasilianske sikkerhetsvakter våker over skipet. Foto:                  REUTERS/Ivan Alvarado/NTB Scanpix Vis mer

Ikke for publikum

Skipet vil naturligvis ikke være åpen for publikum. Det vil kun være én inngang som vil bli passet på av sikkerhetsvakter. Det er et skuddsikkert glassgjerde som går rundt hele skipet, og 250 politibetjenter står klare til å rykke ut dersom det skulle skje noe, skriver Daily Mail.

- Ingen kan komme i nærheten av båten uten en invitasjon, sier en sikkerhetsansvarlig ifølge den engelske avisa.

En hel nasjon venter at basketballaget skal komme hjem med et OL-gull i bagasjen. Da er det godt å få litt fred og ro til å takle presset.

- Hvis de bor i OL-byen kan de bli plaget med autografer, selv fra andre utøvere og medier. Det ville ikke vært rettferdig overfor dem. De er veldig imøtekommende overfor fansen når de kan, men dette er OL, sier talsmann Craig Miller til Daily Mail.

Det er ventet at basketballaget blir fløyet inn til Rio de Janeiro i dag.

- Vi kjenner at det er den beste måten å forberede oss på. Spillerne har hatt lange sesonger og vil bruke tid med sine familier, sier Miller.

Kontrast

Oppholdet til utøverne fra USA er sterk kontrast til andre nasjoner.

Den australske basketballstjerna Andrew Bogut gjør blant annet narr av OL-landsbyen på Twitter, hvor han har lagt ut flere meldinger med hashtaggen «IOCLuxuryLodging».

Her har han lagt ut et bilde hvor han tilsynelatende syr sammen et dusjforheng, slik at rommet ikke vil bli oversvømt av vann når han dusjer.

Den australske OL-troppen nektet å flytte inn i deltakerlandsbyen for en snau uke siden. De klagde på tette toaletter, lekkende rør og ledninger som hang i løse lufta. De kjente også en sterk gasslukt i mange av leilighetene.

Sjokkert over synet som møtte dem, valgte de heller å flytte inn på et nærliggende hotell. OL-landsbyen ble omtalt som «ubeboelig».

En delegasjon fra Storbritannia og New Zealand havnet i den samme situasjonen. Utøverne fra Hviterussland omtaler bygningene som «uhygieniske».

Arrangørene innrømmet problemene, og lovet seinere å jobbe døgnet rundt for å fikse dem.

STJERNE: Kevin Durant er en av de største basketstjernene som er med til Brasil. Foto: Thearon W. Henderson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
STJERNE: Kevin Durant er en av de største basketstjernene som er med til Brasil. Foto: Thearon W. Henderson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
GODE FORHOLD: Det er blant annet svømmebasseng på skipet. Foto. silversea.com
GODE FORHOLD: Det er blant annet svømmebasseng på skipet. Foto. silversea.com Vis mer