I FORM: Cardiff sliter i bunnen av Premier League, men Mats Møller Dæhli får ros av både lokalpresse og U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud som så Crystal Palace vinne 3-0 i helga. Foto: NTB Scanpix
I FORM: Cardiff sliter i bunnen av Premier League, men Mats Møller Dæhli får ros av både lokalpresse og U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud som så Crystal Palace vinne 3-0 i helga. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mens Cardiff-laget blir slaktet, får Møller Dæhli stjerner i boka

- Han har en fantastisk utvikling, sier U21-sjefen.

(Dagbladet): U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud var på plass på Cardiff City Stadium og så hjemmelaget tape 0-3 mot Crystal Palace lørdag.

- Jeg kikket på Mats (Møller Dæhli) og Jonathan Parr. Det var en kamp preget av at mye sto på spill. En veldig viktig kamp for begge lagene, sier Smerud til Dagbladet.

Cardiffs beste Dæhli fikk sin første Premier League-kamp fra start og høster ros i lokalpressen som kårer 19-åringen til Cardiffs beste. Ellers er avisene nådeløse mot spillerne i stortapet.

- Dæhli er den eneste som kan gå med hevet hode etter et tappert forsøk på å få til noe. Han lykkes ikke alltid, men er i alle fall villig til å prøve, skriver Wales Online som gir talentet børskarakter sju.

Smerud er imponert av Dæhli, som både har debutert på A-landslaget og i Premier League i løpet av kort tid.

- Han har en fantastisk utvikling og er en spiller vi følger veldig tett. Det er fint at Mats får spilletid og at han gjør seg bemerket, sier Smerud til Dagbladet.

- A-landslaget Smerud har i helga vært på en runde for å se på ulike spillere som er aktuelle for å spille i den norske landslagsdrakta.

- Det handler ikke bare om U21, og Dæhli er nok mest aktuell for A-landslaget. Men vi har et tett samarbeid og det er nyttig å se så mye som mulig av alle norske spillere i utlandet, sier Smerud.

SPEIDET PÅ DÆHLI: U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud var på plass i Cardiff i helga for å se på de norske landslagsspillerne.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SPEIDET PÅ DÆHLI: U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud var på plass i Cardiff i helga for å se på de norske landslagsspillerne. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

En annen som fikk U21-sjefens oppmerksomhet i helga er Håvard Nielsen.

- Det er gøy å se Håvard gjøre det bra i Tyskland. Det var flere som gjorde sakene sine bra denne helga, sier Smerud.

Håvard Nielsen scoret sitt annet Bundesliga-mål da Eintracht Braunschweig slo Hannover 3-0 i går.