Mens de andre gutta jubler tar Rekdal en alvorsprat med VIF-stjerna

«Se og lær.»

Vålerenga-Sandnes Ulf 3-0 (1-0):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Trener Kjetil Rekdal jublet som en villmann da hans Vålerenga avgjorde kampen mot Sandnes Ulf med to kjappe scoringer omtrent da kampen var en time gammel. Men innimellom følelsene rakk han også å tenke spillerutvikling:

Mens Vålerenga-leiren fortsatt feiret innbytter Rasmus Lindkvists 2-0-mål, kom Rekdal på at han kunne benytte anledningen til å skolere Diego Calvo.

Costaricaneren som er så variabel i prestasjonene, ble tatt av i pausen etter en svak førsteomgang i påskesola. Nå satt han nydusjet på benken. Derfra så han sin erstatter på venstrekanten løpe inn bak høyreback Aksel Berget Skjølsvik, og styre ballen i det lengste hjørnet.

Se på Rasmus og lær, var Rekdals budskap til Calvo midt oppi jubelscenene.

- Ja. Jeg prøver å få ham til å stikke inn bak backen innimellom, så det var litt det, ja, bekrefter VIF-treneren.

Gode bytter Og akkurat muligheten til å kunne bytte spillere, benytte folk med ulike egenskaper, ser han på som en styrke i laget sitt. Mandag ble VM-aktuelle Calvo byttet med Lindkvist i pausen, mens Herman Stengel kom inn for Morten Berre åtte minutter ut i andreomgangen. Og det var Stengel som med sin følsomme ballbehandling, og kloke fotballhjerne, spilte fram Lindkvist til det nevnte 2-0-målet.

- Vi har muligheten til å spille på flere strenger, og kan sånn sett endre kampene. For eksempel: Rasmus er ikke Calvo. Og Calvo er ikke Rasmus. Et bytte gir meg muligheten til å gjøre flere ting, og det er ganske behagelig, sier treneren.

- Viser ryggrad Ettermiddagens seier over Sandnes Ulf var Vålerengas største i Tippeligaen siden Rekdal kom tilbake på Valle for halvannet år siden.

- Er det den beste forestillingen siden du kom tilbake?

- Ja... Vi hadde noen kamper i fjor også, der vi var morsomme offensivt. Som mot Molde, Brann og to ganger mot Sarpsborg. Så vi viste oss fram der også, i perioder, men da vi sprakk, sprakk vi som en ballong. I dag viser vi ryggrad, mener treneren.

SUPERINNHOPP: Det Rasmus Lindkvist gjorde her, ønsker Kjetil Rekdal at Diego Calvo også skal lære seg. Foto: Bjørn Langsem
SUPERINNHOPP: Det Rasmus Lindkvist gjorde her, ønsker Kjetil Rekdal at Diego Calvo også skal lære seg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer