Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mens Deila opplevde et mareritt i regnet, slappet Solskjær av i en boks

Kontrastenes aften. Slik var den norske superduellen.

AVSLAPPET: Ole Gunnar Solskjær sier til Dagbladet at han omtrent aldri har vært så avslappet under en fotballkamp som han var mot Celtic. Her fra benken i 2. omgang. Før pause satt han i en VIP-boks. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
AVSLAPPET: Ole Gunnar Solskjær sier til Dagbladet at han omtrent aldri har vært så avslappet under en fotballkamp som han var mot Celtic. Her fra benken i 2. omgang. Før pause satt han i en VIP-boks. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Ronny Deila. Ambisiøse og entusiastiske. Offensive og utviklingsorienterte. Henholdsvis 42 og 40 år. Som spillere var de kontraster. Som trenere er de ganske like.

I 2012 kjempet de om seriegullet i Tippeligaen. Dernest tok de over hver sin britiske klubb i 2014 og rådførte seg med hverandre.

Sent i går kveld møttes de igjen i Molde. Kampinngangen var svært ulik: Deila som hardt presset Celtic-trener og Solskjær som den hjemvendte frelseren i sitt comeback som Molde-trener.

Men kamputfallet var enda mer forskjellig. For Deila ble det et mareritt på alle områder. For Solskjær ble det en drøm.

• Der Deila stod og gestikulerte i regnværet og stormen på Aker Stadion, satt Solskjær inne i en varm VIP-boks i 1. omgang og observerte at Molde ledet 2-0 til pause.

- Jeg har aldri vært så avslappet på en fotballkamp før. Jeg visste at forberedelsene var gode og at Erling Moe hadde kontroll. Trond Strande og jeg satt inne i boksen og koste oss før jeg kom ned på benken i 2. omgang, sier Solskjær til Dagbladet.

• Der Deila gikk på sitt tredje alvorlige tap mot en norsk trener i europacup-sammenheng, kunne Solskjær juble for tre poeng og suveren gruppeledelse - tre poeng foran Fenerbahce og fem poeng foran Celtic og Ajax.

• Der Deila ble kjeftet på av egen spiller og hetset på det groveste av egne fans, ble Solskjær hyllet av både spillere, supportere og toppfotballsjef Nils Johan Semb i sitt trenercomeback.

- Det var helt fantastisk. Det var virkelig imponernede. Her er det mye spennende å bygge videre på. Fortsett det gode arbeidet, sa Semb til Solskjær og klappet ham på skuldra.

MARERITT: Ufyselig vær og et like dårlig resultat var samlet sett en marerittkveld for Celtic-trener Ronny Deila. Foto: 
Action Images via Reuters / Peter Cziborra
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
MARERITT: Ufyselig vær og et like dårlig resultat var samlet sett en marerittkveld for Celtic-trener Ronny Deila. Foto: Action Images via Reuters / Peter Cziborra Livepic EDITORIAL USE ONLY. Vis mer

- En av de beste kveldene
Manchester United-legenden takket og bukket, smilte og blunket, slik han gjorde gjennom hele gårsdagens drømmekveld. Deila derimot snakket ikke med noen i mixed zone og ble møtt av pipekonsert og skjellsord da han gikk de sju og en halv meterne fra Aker Stadion til Celtics spiller-buss.

- Go fuck yourself, ropte Celtic-fansen til Deila.

Solskjær derimot levde virkelig opp til navnet sitt og strålte om kapp med sola.

- Det var skikkelig artig. Det er en av de beste kveldene på Aker Stadion. Jeg var ikke fornøyd med alt i 1. omgang, men vi var effektive, sier Solskjær, som i sin spillerkarriere var effektiviteten selv.

- Det eneste Celtic skapte før pause var på grunn av vinden. Dette gleder meg veldig, og jeg gleder meg til å jobbe videre med dette laget. Erling har gjort en fantastisk jobb. Vi kommer til å bli et team fremover. Han har gjort en fantastisk bra jobb, skryter Molde-treneren.

I Celtic-leiren var det imidlertid ikke mye gjensidig ros. I stedet var det interne gnisninger. Blant annet raste Kris Commons mot støtteapparatet da han ble byttet ut.

- Det er uakseptabelt. Vi er et lag. Skuffelse er forståelig, men man kan ikke vise det på den måten. Det er mangel på respekt, sa Deila på gårsdagens pressekonferanse.

- Vi gjorde ikke som vi skulle. Jeg reagerer med sinne og skuffelse. Vi var ikke gode nok, sier Celtic-treneren.

- Får ikke sparken Regnet silte ned i utømmelige mengder under gårsdagens kamp. Mange hundre skotter sørget for et støynivå Molde by aldri opplever ellers. Først i gatene og så på stadion.

Men den skotske festen ble raskt et mareritt i Molde. Ronny Deilas Celtic ble møtt av en storm. En storm som var værmessig ufyselig og en storm som fotballmessig var helt fantastisk med norske øyne.

Og en storm som gjorde at Deila måtte frem med hårføneren. Ikke for å tørke spillerne, men fordi de skuffet ham så mye, slik at Deila tapte en ny norsk trenerduell.

Det er ikke ofte slike norske superdueller finner sted, men Deila har vært involvert i majoriteten av dem. Og tapt.

Det startet mot Henning Berg og Legia Warszawa i fjor. Dernest var det Åge Hareide og Malmö som snøt Celtic for Champions League-spill, før Solskjær og Moe ble for sterke i går.

Deilas tapte trenerdueller mot norske kolleger har tidligere blitt møtt med krisestemning i skotske aviser dagen derpå. Er alle vonde ting tre? Risikerer Deila nå å få sparken?

Nei, ifølge BBC-journalist Chris McLaughlin.

- Det er et sjokk å tape mot Molde. Celtic er en mye større klubb. Nå har Deila tapt viktige kamper i Europa mot tre norske motstandere. Det er ikke bra for ryktet hans, sier McLaughlin til Dagbladet.

- Men han får ikke sparken. Han er populær hos fansen og har gjot mye bra med klubben, fortsetter han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!